E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27174
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
1

Vai saimnieciskās darbības veicējam jāreģistrējas PVN reģistrā, ja preces tiek iepirktas citā ES valstī

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. augustā, 2022
Baiba

Labdien! Nodarbojos ar saimniecisko darbību kā pašnodarbināta persona, apgrozījums diezgan ātri pieauga, tomēr šaubos, vai gadā tas sasniegs 40 000 eiro. Tāpēc sāku rūpīgi skatīties visu, kas saistīts ar PVN, taču nevaru nekur atrast atbildi šādam jautājumam –, ja es preci iegādājos Lietuvā un pavadzīmē figurē PVN, vai, to pārdodot tālāk Latvijā, atkal būtu jāmaksā PVN?

A
atbild:
31. augustā, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Fiziskai personai, saimnieciskās darbības veicējam, ir obligāts pienākums reģistrēties VID PVN maksātāju reģistrā un maksāt PVN, ja iepriekšējo 12 mēnešu periodā kopējā ar PVN apliekamo darījumu vērtība bez nodokļa pārsniedz 40 000 eiro, kā arī tad, ja tiek veikta preču iegāde Eiropas Savienības teritorijā, un šo preču kopējā vērtība kalendāra gadā sasniedz vai pārsniedz 10 000 eiro.

Informācija par nodokļiem, tostarp pievienotās vērtības nodokli, ir pieejama Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā, norādē “Saimnieciskās darbības veicēji”. Nodokļu maksātājs PVN piemērošanas jautājumus var noskaidrot VID, sazinoties EDS sadaļā “Sarakste ar VID”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 292 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas