E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27128
Lasīšanai: 2 minūtes

Kā varēs pieteikties atbalstam kurināmā iegādei

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. augustā, 2022
Jānis

Kā var pieteikties valsts atbalstam par malkas cenu pieaugumu (60 eiro apmērā, bez pirkuma čeka), ja patlaban tiek kārtota mantojuma lieta un nav iespējams pievienot dokumentu ar īpašumtiesību apstiprinājumu? Zemesgrāmatā kā īpašnieks ir ierakstīts tēvs, kurš nomira pavasarī.

A
atbild:
19. septembrī, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likuma grozījumi stājās spēkā 13. augustā. Atbalstam, kuru sniegs pašvaldības, tai skaitā, ja apkurei tiek izmantota malka, jāpiesakās nevis tagad, bet no 1. oktobra. To nosaka likums.

Ja par malkas iegādi nav maksājumu apliecinoša dokumenta, lai saņemtu 60 eiro būs nepieciešams tikai pašapliecinājums. Šajā gadījumā (60 eiro atbalsta maksājumam par iegādāto malku bez čeka) pašvaldībā no 1. oktobra līdz 30. novembrim būs jāiesniedz iesniegums. Likumā izdarītie steidzamie grozījumi nosaka tikai to, kā atbalstam piesakās mājokļa īpašnieks, kopīpašnieks vai īrnieks.

Mājsaimniecības kurināmā iegādes izdevumu daļējai kompensācijai iesniegumu varēs iesniegt elektroniski (lai to varētu izdarīt, pašvaldību e-pakalpojuma portālā www.epakalpojumi.lv būs ievietots attiecīgais aizpildāmais iesniegums), lai iespējami vienkāršotu atbalsta pieprasīšanu un saņemšanu. Iesniegumu varēs iesniegt arī klātienē.

Detalizēta informācija, tostarp par atbalsta piešķiršanu dažādās situācijās, kādas var būt mājsaimniecībā, vēl tiek izstrādāta un papildināta, tāpat arī elektroniski iesniedzamās iesnieguma veidlapas vēl tiek papildinātas un precizētas.

Latvijas Pašvaldību savienības rīkotajā videokonferencē par atbalsta mājsaimniecībām nodrošināšanas praktiskajiem aspektiem tika minēta situācija par mantojuma procesu un to, kā tādā gadījumā varēs saņemt atbalstu kurināmā iegādei. Arī šīm situācijām būs skaidrojums, pagaidām ir izskanējis, ka šajā gadījumā dokuments, uz kura pamata varēs pieteikties atbalstam, varētu būt mantojuma apliecība vai kāds cits dokuments, kas apliecina mājokļa lietošanas tiesības.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas