E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26991
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja autostāvvieta tiek izmantota kā noliktava

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. augustā, 2022
Inga

Labdien! Daudzdzīvokļu mājai ir pazemes autostāvvieta. Namā arī atrodas restorāns, kuram pieder viena no stāvvietām. Savu stāvvietu restorāns izmanto kā noliktavu, izvietojot tur gan pārtikas produktus, gan traukus un mēbeles, gan arī atkritumus. Cik tas ir likumīgi, un kur var vērsties, lai to atrisinātu? Uz dzīvokļu īpašnieku biedrības vēstulēm restorāns nereaģē. Paldies!

A
atbild:
12. augustā, 2022

Būtu precizējams, vai pazemes stāvvietas ir individuālais īpašums (kas reģistrēts zemes grāmatā) vai arī tas ir mājas kopīpašums un pazemes stāvvietu lietošanu nosaka kopīpašuma lietošanas kārtības līgums.

Ja ir runa par īpašuma tiesību izlietošanu, tad īpašnieks tās var izlietot pēc saviem ieskatiem, t. i., autostāvvietu izmantot arī citiem mērķiem.

Tomēr vēršam uzmanību uz to, ka jautājumā ir minēts restorāns (sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums), kurš veic pārtikas produktu uzglabāšanu tam neparedzētā vietā. Šādas darbības var pakļaut nelabvēlīgām sekām restorāna apmeklētājus (neatbilstoša pārtikas produktu uzglabāšana), par ko jums ir tiesības ziņot Pārtikas un veterinārajam dienestam. Turklāt jautājumā ir minēts, ka šajā autostāvvietā tiek uzglabāti arī atkritumi, kas ir pretrunā ar saistošajiem tiesību aktiem, par ko jums ir tiesības ziņot pašvaldības policijai un jau iepriekš minētajam Pārtikas un veterinārajam dienestam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas