E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26748
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Pašvaldības tiesības izīrēt savu dzīvokli nosaka likumi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. jūlijā, 2022
Maris

Labdien. Vēlējos noskaidrot jautājumu par pašvaldības piešķirto dzīvokli, ja īrniekam uzlabojas dzīves apstākļi un viņš ir iegādājies nekustamo īpašumu, bet vēlas turpināt īrēt piešķirto dzīvokli no pašvaldības, jo tur dzīvo bērns (invalīds) ar bērna māti (viņai ir īres apakšlīgums), bet tēvs (galvenais īrnieks) ir šķīries, un tikai loģiski, ka viņš negrib izlikt uz ielas bērnu. Sakiet, lūdzu, vai īrniekam ir tiesības paturēt īres līgumu, vai pašvaldība, redzot, ka galvenajam īrniekam ir iegādāts nekustamais īpašums, pieprasīs lauzt līgumu?

A
atbild:
11. jūlijā, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Pašvaldība ir tiesīga izīrēt tai piederošu dzīvojamo telpu vienīgi likumā “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” noteiktajām personām un ievērojot šā likuma un Dzīvojamo telpu īres likuma noteikumus, kā arī pašvaldības saistošos noteikumus. Pašvaldības dzīvokļi ir paredzēti konkrētām iedzīvotāju grupām, galvenokārt maznodrošinātajiem, kā arī dažādām ārkārtējām situācijām. Un īpašnieks (pašvaldība) saistošajos noteikumos noteic, uz kādu laiku un pēc kādiem kritērijiem dzīvoklis tiek izīrēts.

No šā gada 1. janvāra likuma “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” 20.1 pantā noteikts, ka šajā likumā paredzētajos gadījumos un noteiktajā kārtībā izīrētās dzīvojamās telpas nav nododamas apakšīrē citai personai.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas