E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26680
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Kāds balsojums vajadzīgs, lai pārietu no malkas apkures uz gāzi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. jūnijā, 2022
Inese

Labdien! Mājai, kas ir sadalīta dzīvokļa īpašumos, ir malkas apkure Rīgas Klusajā centrā. Vai var pāriet uz gāzes apkures katlu? Vai ir vajadzīgs saskaņojums ar būvvaldi? Kāds balsojums, lai mainītu apkures veidu, ir vajadzīgs no mājas dzīvokļa īpašniekiem? Vai 50% plus viena balss? Paldies par atbildi!

A
atbild:
04. jūlijā, 2022
Rīgas dome
Kaspars Līcītis, Zīmola un komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinators

Lai pārietu no malkas uz gāzes apkuri, nekādas atļaujas Rīgas pašvaldības institūcijās nav jākārto.

Dzīvokļa īpašuma likuma 16. panta otrās daļas 5. punkts noteic, ka vienīgi dzīvokļu īpašnieku kopība ir tiesīga pieņemt lēmumu par lietošanas tiesību aprobežojumu noteikšanu, ievērojot normatīvo aktu prasības, tai skaitā attiecībā uz ūdensapgādes, kanalizācijas, publisko elektronisko sakaru tīklu, siltumenerģijas, elektroenerģijas un gāzes apgādes iekārtu un ietaišu ierīkošanu, būvniecību vai pārvietošanu.

Minētā panta trešā daļa paredz, ka dzīvokļu īpašnieku kopības lēmums ir saistošs ikvienam dzīvokļa īpašniekam un ir pieņemts, ja “par” balsojuši dzīvokļu īpašnieki, kas pārstāv vairāk nekā pusi no dzīvojamā mājā esošajiem dzīvokļu īpašumiem, izņemot tos gadījumus, kuros šā likuma 17. pantā paredzēts cits lēmuma pieņemšanai nepieciešamais balsu skaits vai lielāku nepieciešamo balsu skaitu noteikusi pati dzīvokļu īpašnieku kopība.

Dzīvokļa īpašuma likuma 17. pants neparedz citu balsu skaitu attiecībā uz 16. panta otrās daļas 5. punktā paredzētā lēmuma pieņemšanu, tādējādi nepieciešams, lai par apkures veida maiņu dzīvoklī nobalsotu vairāk nekā pusē dzīvojamajā mājā esošo dzīvokļu īpašumu īpašnieki.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas