E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26564
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Vai var saņemt transporta pabalstu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. jūnijā, 2022
Kristīne

Labdien! Vai 2. grupas invalīdam (83 gadi), kuram ir radušās problēmas ar pārvietošanos (kustības traucējumi, bet ratiņkrēslu vēl nelieto), tiek apmaksāti taksometra pakalpojumi Rīgā, lai nokļūtu līdz ārstniecības iestādēm ? Vai var pieprasīt pabalstu saskaņā ar noteikumiem Nr. 1606 “Noteikumi par pabalsta apmēru transporta izdevumu kompensēšanai invalīdiem, kuriem ir apgrūtināta pārvietošanās, tā pārskatīšanas kārtību un pabalsta piešķiršanas un izmaksas kārtību”?

A
atbild:
20. jūnijā, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Pabalstu transporta izdevumu kompensēšanai personai ar invaliditāti izmaksā personai, kurai noteikta invaliditāte un ir izsniegts Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas (VDEĀVK) atzinums par medicīniskajām indikācijām vieglā automobiļa speciālai pielāgošanai un pabalsta saņemšanai transporta izdevumu kompensēšanai. Pabalsta apmērs ir 79,68 eiro par katru pilnu sešu mēnešu periodu.

Pabalstu piešķir saskaņā ar Valsts sociālo pabalstu likuma 12. pantu un 2009. gada 22. decembra Ministru kabineta noteikumiem Nr. 1606 “Noteikumi par pabalsta apmēru transporta izdevumu kompensēšanai invalīdiem, kuriem ir apgrūtināta pārvietošanās, tā pārskatīšanas kārtību un pabalsta piešķiršanas un izmaksas kārtību”.

Šis pabalsts jāpieprasa Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā. Informāciju par personām, kurām ir izsniegts atzinums par medicīnisko indikāciju noteikšanu speciāli pielāgota vieglā automobiļa iegādei un pabalsta saņemšanai, VDEĀVK Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai iesniedz elektroniski.

Savukārt, lai uzzinātu, kādas ir iespējas Rīgā saņemt finansiālu atbalstu transporta pakalpojumiem personām, kurām ir apgrūtināta pārvietošanās, jāsazinās ar Rīgas domes Labklājības departamentu, bezmaksas informatīvais tālrunis 80005055.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas