E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26455
Lasīšanai: 3 minūtes

Skolēna pārcelšana uz nākamo klasi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. jūnijā, 2022
Aleksandra

Labdien! Šogad bērns mācījās 8. klasē attālināti tālmācības skolā. Gada beigās viņam gandrīz visas atzīmes bija nesekmīgas. Ielika 1 un 2 balles, piemēram, angļu valodā par pirmo semestri bija izpildīti divi darbi, un otrajā semestrī trīs darbi. Vērtējumi kaut kādos procentos, un beigās vieninieks gadā. Saprotami, ka viņu atstāja uz otro gadu ar tādām sekmēm. Kur varētu noskaidrot, vai objektīvi novērtēja darbus? Vai vasarā nebūtu vajadzīgs mācīties? Mums tādu variantu nepiedāvāja. Vai tas ir normāli, ka ne decembrī, ne maijā neviens skolotājs nesarunājās ar bērnu, neteica, ka viņam ir maz izpildītu darbu un ka vajag izdarīt to un šito? Vērtējumi tika aprēķināti kaut kādos procentos, un skolnieks domāja, ka 4,74 būs vismaz 4 balles, izrādās, ka tas ir 1. Paldies.

A
atbild:
13. jūnijā, 2022
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte

Protams, ir svarīgi, lai skolotāji ar skolēniem komunicē par mācībām, mācību sasniegumiem un to vērtēšanu. Tomēr vienlaikus jāuzsver, ka arī vecākiem ir jāseko līdzi bērna mācību sasniegumiem visa gada garumā, ne tikai gada noslēgumā. To var izdarīt, sekojot ierakstiem elektroniskajā mācību platformā (piemēram, E-klase, Mykoob vai cits elektroniskais žurnāls vai platforma). Šajās platformās var redzēt gan informāciju par neizpildītiem pārbaudes darbiem, kas apzīmēta ar “N/V” (nav vērtējuma), gan mācību sasniegumu vērtējumus. Ja šajās platformās vērtējums tiek izlikts procentos, platformā noteikti atrodams arī skaidrojums šiem procentiem. Vienlaikus skaidrojumu var lūgt arī mācību priekšmeta pedagogam. Saņemot informāciju par zemiem vērtējumiem, kas var radīt situāciju, ka skolēns netiek pārcelts uz nākamo klasi, vecākiem ir nekavējoties jāpārrunā situācija ar bērnu un vajadzības gadījumā jāvēršas pie mācību priekšmetu pedagogiem un/vai skolas direktora.

Līdz ar to aicinām pārrunāt radušos situāciju ar mācību priekšmetu pedagogiem un skolas direktoru, lai rastu skolēna sekmīgai mācību turpināšanai labāko risinājumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas