E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26392
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ja traucē publisko pasākumu radītais troksnis

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. maijā, 2022
Adriana

Parkā notiek ar pašvaldību saskaņots pasākums, kurā plānota skaļa mūzika. Programmā norādīts, ka  divas dienas koncerts notiks līdz 23.00, divas dienas līdz 2.00. Apkārt atrodas dzīvojamās mājas, un konkrēti manā gadījumā ir maziņš zīdainis. Ko darīt, ja “troksnis” traucē gan man, gan bērnam gulēt?

A
atbild:
07. jūnijā, 2022
Olga Lauva
juriste

Publiski pasākumi ir atļauti, ja ir saskaņoti ar vietējo pašvaldību atbilstoši Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumam (saņemta atļauja). Atļauja publiska pasākuma rīkošanai (turpmāk – atļauja) ir pašvaldības izsniegts dokuments, kas pasākuma organizatoram dod tiesības noteiktā vietā un laikā rīkot vienreizēju publisku pasākumu attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Tomēr, ja minētie (organizētie) pasākumi būtiski traucē sabiedrības mieru (sabiedrisko kārtību), jums ir tiesības vērsties ar individuālu vai kolektīvu sūdzību vietējā pašvaldībā ar lūgumu turpmāk neizsniegt šai organizācijai pasākumu rīkošanas atļaujas minētajā adresē (ārtelpās).

Atbilstoši likuma 8. panta piektajai daļai pašvaldības izsniegto atļauju publiska pasākuma rīkošanai var pārsūdzēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā. Pieteikuma iesniegšana tiesā neaptur izsniegtās atļaujas darbību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas