E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26098
Lasīšanai: 2 minūtes
1
6
1
6

Ja autovadītājs nav veicis kārtējo veselības pārbaudi vai veselības pirmstermiņa pārbaudi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. aprīlī, 2022
VILNIS

Vai drīkst vadīt automašīnu bez medicīniskās izziņas, un kāds par to ir naudas sods?

A
atbild:
27. maijā, 2022

Ceļu satiksmes likumā 22. panta 1.daļas 3. punktā noteikts, ka transportlīdzekļu vadīšanas tiesības un transportlīdzekļu vadītāja apliecību var iegūt likumā noteikto vecumu sasniegusi persona, kura cita starpā noteiktajā kārtībā ir veikusi veselības pārbaudi un kurai nav konstatētas medicīniskas pretindikācijas transportlīdzekļa vadīšanai.

Savukārt Ceļu satiksmes likuma 30. panta 2. daļas 4. punkts noteic, ka transportlīdzekļu vadīšanas tiesības nedrīkst izmantot, ja: transportlīdzekļa vadītājs nav normatīvajos aktos noteiktajā termiņā veicis kārtējo veselības pārbaudi vai veselības pirmstermiņa pārbaudi, – līdz veselības pārbaudei;

Ceļu satiksmes likuma 51. panta 4. daļa noteic, ka par transportlīdzekļa vadīšanu, ja ir spēkā transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums, izņemot gadījumu, kad minētais aizliegums piemērots saskaņā ar Administratīvās atbildības likuma 18. pantu pārkāpumu uzskaites punktu sistēmas ietvaros vai par transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšanu ārvalstīs, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam astoņu naudas soda vienību apmērā.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas