E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25964
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Vai pienākas atlaišanas pabalsts

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. aprīlī, 2022
Arvis

Strādāju divās pašvaldības izglītības iestādēs, bet vienu izglītības iestādi, kura ir man pamata darbavieta, likvidē. Vai man pienāksies atlaišanas kompensācija normatīvos noteiktajā apjomā, ja es otrā pašvaldības izglītības iestādē palieku/turpinu strādāt?

A
atbild:
30. aprīlī, 2022
Valsts darba inspekcija
Laura Akmentiņa, Klientu atbalsta nodaļas vadošā juriskonsulte

No sniegtā situācijas apraksta izriet, ka esat dibinājusi darba tiesiskās attiecības ar vienas pašvaldības divām izglītības iestādēm. Proti, jums ir divi atšķirīgi darba devēji, kas tādējādi pirmšķietami liecina par blakus darbu Darba likuma 91. panta izpratnē (darbiniekam ir tiesības slēgt darba līgumu ar vairākiem darba devējiem vai tikt citādi nodarbinātam, ja darba līgumā vai darba koplīgumā nav noteikts citādi).

Tādējādi, ja darbinieks ir nodarbināts blakus darbā un darba uzteikšanas pamats ir tāds, kas rada pamatu atlaišanas pabalsta izmaksai pie viena darba devēja (tajā skaitā atlaišanas pabalsta izmaksas pamats ir darba devēja likvidācija), VDI ieskatā darba devējam ir pienākums izmaksāt darbiniekam atlaišanas pabalstu, neraugoties uz to, ka darbinieks turpina strādāt uz cita darba līguma pamata tās pašas pašvaldības citā izglītības iestādē.

Tāpat, ievērojot Valsts un pašvaldību institūciju atlīdzības likuma (turpmāk: Atlīdzības likums) 2. pantā noteikto subjektu uzskaitījumu, kas ir pakļauti Atlīdzības likuma regulējumam pilnībā vai kādā tā daļā, atlaišanas pabalsts pašvaldību izglītības iestāžu nepedagoģiskajiem darbiniekiem izmaksājams, ievērojot Atlīdzības likuma 17. pantā noteiktos nosacījumus un apmērus, savukārt pašvaldību izglītības iestāžu pedagogiem – Darba likuma 112. panta nosacījumus un apmērus .

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas