E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25751
Lasīšanai: 3 minūtes
6
6

Atbalstu nesniegs, ja privātmājā veic saimniecisko darbību

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. martā, 2022
Marika Stafecka

Par atbalstu saules paneļu uzstādīšanai. Saprotu, ka atbalsts ir paredzēts mājsaimniecībām, bet adresē nedrīkst būt reģistrēta saimnieciskā darbība. Esmu pašnodarbināta persona kopš 2008. gada, un mana deklarētā dzīvesvieta ir mana vienīgā faktiskā dzīvesvieta. Esmu gan darba ņēmējs, gan saimnieciskās darbības veicējs, kokmateriālu aģents (darījumi ar Lielbritāniju). Kāds ir pamatojums nesniegt atbalstu, ja manai saimnieciskajai darbībai nav nekāda sakara ar ražošanu? Varbūt neesmu pareizi sapratusi projektu? Vēlamies iegādāties elektroautomobili un samazināt savus mājsaimniecības izdevumus, domājam zaļi. Tas ir tāpat kā sniegt finansiālu atbalstu auto dīleriem un tirgotājiem Latvijā, nevis personām, kas iegādājas elektoautomobili, kā tas ir Igaunijā un Lietuvā un rūpējas par dabu.

A
atbild:
16. martā, 2022

Ministru kabineta noteikumi Nr. 150 “Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansēto projektu atklāta konkursa “Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana mājsaimniecībās – atbalsts atjaunojamo energoresursu izmantošanai” nolikums” paredz, ka konkursa ietvaros atbalsts netiks sniegts, ja dzīvojamā māja tiek izmantota saimnieciskās darbības veikšanai.

Noteikumu projekta 9.3. apakšpunkts paredz, ka konkursa ietvaros projekta iesniedzējs varēs saņemt atbalstu, ja dzīvojamā mājā netiek veikta saimnieciskā darbība. Par saimniecisko darbību ir uzskatāma jebkura darbība, kas vērsta uz preču ražošanu, darbu izpildi, tirdzniecību un pakalpojumu sniegšanu par atlīdzību. Reģistrējot saimniecisko darbību, ir norādāma saimnieciskās darbības veikšanas vieta (pakalpojuma sniegšanas vietas adrese – struktūrvienība, izbraukuma pakalpojums vai deklarētā adrese). Papildus kā struktūrvienība ir norādama arī tīmekļvietne vai, piemēram, mobilā lietotne (ja tāda ir izveidota). Ja dzīvojamā mājā ir reģistrēta sabiedrības juridiskā adrese, bet tā nesakrīt ar tās pašas vai citas sabiedrības saimnieciskās darbības vietas (birojs, noliktava, veikals u. c.) adresi, tad tādas dzīvojamās mājas īpašnieks var pretendēt uz atbalstu konkursa ietvaros un tiks uzskatīts, ka dzīvojamā mājā netiek veikta saimnieciskā darbība.

Gadījumi, kad konkursa ietvaros mājsaimniecība varēs saņemt atbalstu un netiks uzskatīts, ka dzīvojamā mājā netiek veikta saimnieciskā darbība:

  • Ja dzīvojamā mājā ir reģistrēta sabiedrības juridiskā adrese, bet tā nesakrīt ar tās pašas vai citas sabiedrības saimnieciskās darbības vietas (faktiskās darbības) (birojs, noliktava, veikals u. c.) adresi;
  • Dzīvojamās mājas adresē ir vairākas ēkas. Saimnieciskā darbība tiek veikta citā ēkā, kurā netiks īstenotas projekta iesniegumā paredzētās aktivitātes;

Saimnieciskā darbība tiek veikta ārpus dzīvojamās mājas (piemēram, lauksaimniecības darbi, lopkopība u. c.).

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas