E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25556
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība

Atvieglojumi vēža pacientiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. februārī, 2022
Kristīna

Labdien! Man ir tāds jautājums. Manam tēvam ir 60 gadi, un viņam ir urīnpūšļa vēzis. Viņam tika veikta viena operācija, būs vēl viena. Gribētos uzzināt, kādi atvieglojumi viņam pienākas. Šobrīd viņam ir slimības lapa. Ārsts esot izrakstījis zāles par 90 eiro, pēc laika pateica, ka vēl vajadzēs pirkt citus medikamentus.

A
atbild:
28. martā, 2022
Oskars Rekšņa
LV portāls

Nav skaidrs, vai jūsu tēvam slimības dēļ ir piešķirta invaliditāte, kas varētu sniegt kādus atvieglojumus.

Onkoloģijas pacients var saņemt valsts apmaksātus ģimenes ārsta prakses pakalpojumus, konsultācijas pie speciālista, izmeklējumus, ārstēšanos ambulatori, dienas stacionārā vai stacionārā, paliatīvo aprūpi, medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumus. Taču jāuzsver, ka šos ārstniecības pakalpojumus var saņemt tikai ar nosacījumu, ka to ir nozīmējis ārsts, kurš arī izlemj, kas konkrēti šim pacientam nepieciešams.

Varam informēt, ka, saņemot finansiālu atbalstu no AS “Latvijas valsts meži” (LVM) sociālās jomas projektiem, ko administrē fonds ziedot.lv, onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība “Dzīvības koks” nodrošināja, lai onkoloģisko slimību pacientiem un viņu tuviniekiem četrās Latvijas klīnikās būtu pieejami virtuālie asistenti.

Projekta gaitā tika izveidoti virtuālie asistenti ir interaktīvi informācijas stendi, kuros pacienti un tuvinieki var iegūt drošu un speciālistu pārbaudītu pamata informāciju par slimību, diagnostiku, ārstēšanu, fiziskajām aktivitātēm, uzturu, rehabilitāciju un citiem būtiskiem jautājumiem. Interesējošo informāciju iespējams lasīt uz vietas, izdrukāt vai arī nosūtīt uz savu e-pasta adresi.

Savukārt par to, kā piešķirama invaliditāte un kam tā pienākas, plašāk lasāms šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas