E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25553
Lasīšanai: 2 minūtes
6
6

Lai saņemtu mājokļa pabalstu, jāvēršas pašvaldības sociālajā dienestā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. februārī, 2022
Žanna

Labdien! Vai cilvēks ar 2. grupas invaliditāti un trūcīgas personas statusu savā pašvaldībā var pretendēt uz dzīvokļa pabalstu? Mūsu sociālais darbinieks noklusē informāciju. Būšu ļoti pateicīga jums.

A
atbild:
14. februārī, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Lai saņemtu mājokļa pabalstu, jāvēršas pašvaldības sociālajā dienestā un jāiesniedz iesniegums un ar mājokli saistītu izdevumus apliecinoši dokumenti. Sociālajam darbiniekam nav nekādu iemeslu noklusēt informāciju. Pašvaldība saistošajos noteikumos ir noteikusi, kam, kādos gadījumos, kādā apmērā piešķirams mājokļa pabalsts un kā tas aprēķināms. Turklāt šogad sakarā ar cenu celšanos šī pabalsta piešķiršanai ir lielāks atbalsts un pusi no izdevumiem pašvaldībai atlīdzinās valsts.

Mājokļa pabalstu var pieprasīt mājsaimniecība (arī ja cilvēks dzīvo viens, tā ir mājsaimniecība), kura dzīvo savā īpašumā vai īrētā mājoklī konkrētajā pašvaldībā un tur ir deklarējusi savu dzīvesvietu. Ja mājoklis tiek īrēts, ir jābūt noslēgtam īres līgumam par nekustamā īpašuma lietošanu.

Mājokļa pabalsta saņemšanai izvērtē mājsaimniecības materiālo situāciju. Ja ir tiesības uz pabalstu, tad tā apmērā iekļauj dažādus izdevumus – par apkuri, komunālajiem pakalpojumiem un citus.

Tātad jums jāiesniedz iesniegums sociālajam dienestam, arī rēķini, čeki par izdevumiem, kas saistīti ar dzīvokli un tā uzturēšanu. Sociālais dienests iesniegumu un pievienotos dokumentus izskatīs un informēs, ja vēl ir nepieciešami kādi dokumenti, lai varētu piešķirt mājokļa pabalstu. Agrāk likumos tas tika saukts par dzīvokļa pabalstu.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas