E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25368
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Kā nosaka maksājamo daļu par patērēto siltumenerģiju

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. janvārī, 2022
Aija

Labdien! Daudzdzīvokļu ēkai nomainīja apkures sistēmu uz vertikālo (ar alokatoriem uz radiatoriem). Apkures rēķinā aprēķins veikts, ieskaitot vaļējas lodžijas kv.m. Pirms apkures sistēmas nomaiņas lodžijas platība netika ieskaitīta apkures maksā. Apsaimniekotājs atbild, ka tādi esot MK noteikumi. Vēlos zināt, vai tiešām tā ir.

A
atbild:
24. janvārī, 2022
Inese Helmane
LV portāls

Ministru kabineta noteikumi Nr. 524 “Kārtība, kādā nosaka, aprēķina un uzskaita katra dzīvojamās mājas īpašnieka maksājamo daļu par dzīvojamās mājas uzturēšanai nepieciešamajiem pakalpojumiem” 17. punkts paredz, ka, nosakot maksājamo daļu par siltumenerģiju vai dabasgāzi, dzīvojamās mājas īpašnieki var:

  • vienoties par dzīvojamai mājai piegādātās siltumenerģijas kopējo izmaksu sadalīšanu atbilstoši dzīvokļa, nedzīvojamās telpas vai mākslinieka darbnīcas iekštelpu platībai saskaņā ar šo noteikumu 1. pielikumu, ņemot vērā dzīvojamās mājas ievadā uzstādītā siltumenerģijas skaitītāja rādījumu;
  • ņemt vērā dzīvojamās mājas apkures un karstā ūdens apgādes sistēmas tehniskās iespējas nodrošināt šo noteikumu 18. punktā minētos siltumenerģijas patēriņa veidus, kā arī šo noteikumu 19. punktā minētās siltumenerģijas patēriņa uzskaites (sadales) iespējas.
Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas