E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25344
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Satiksme
1
1

Februāra beigās varēs pieteikties elektroauto iegādei

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. janvārī, 2022
Jelena

Labdien! Konkrēti kādā veidā var saņemt šajā rakstā (publicēts 28.12.2021.: “Stājas spēkā noteikumi valsts atbalstam elektroauto iegādei”) minēto atbalsta naudu, 1000 eiro, par veco auto? Mans auto atbilst visiem uzskaitītajiem nosacījumiem (M1 kategorija, pēdējo 3 gadu laikā ir izmantots, nobraukums ir vairāk par 5000 km gadā u. c.). Vai vienkārši jādodas uz specializēto metāla atkritumu pārstrādes uzņēmumu un jāpieprasa šī naudas summa apmaiņā pret manu veco auto?

A
atbild:
19. janvārī, 2022
Inese Helmane
LV portāls

Atbalsta naudu jūs varēsiet saņemt tikai tad, kad iegādāsieties jaunu vai lietotu elektromobili vai ārēji lādējamu hibrīdauto. Šie 1000 eiro ir papildu atbalsts par atbalsta saņēmēja īpašumā esoša M1 un N1 kategorijas transportlīdzekļa norakstīšanu, to nododot apstrādes uzņēmumam saskaņā ar Nolietotu transportlīdzekļu apsaimniekošanas likumu.

Noteikumi paredz, ka SIA “Vides investīciju fonds” desmit darba dienu laikā pēc šo noteikumu stāšanās spēkā izsludina projektu konkursu, ievietojot sludinājumu oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” un Vides investīciju fonda tīmekļvietnē.

Informācija Vides infestīciju fonda mājaslapā liecina, ka 2022. gada 3. janvārī ir izsludināts konkurss un fonds aicina iesniegt projekta iesniegumus Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansēto projektu atklāta konkursa “Siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšana transporta sektorā – atbalsts bezemisiju un mazemisiju transportlīdzekļu iegādei” ietvaros.

Mēneša laikā, t. i., līdz 3. februārim, tiks pieņemti projektu iesniegumi no valsts akciju sabiedrības “Ceļu satiksmes drošības direkcija” pārziņā esošajā transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā reģistrētajiem komersantiem (auto tirgotājiem), kuri normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ierīkojuši un reģistrējuši transportlīdzekļu tirdzniecības vietu.

Pēc projektu iesniegumu izvērtēšanas un līguma par projekta īstenošanu noslēgšanas auto tirgotājs iedzīvotājiem drīkstēs piedāvāt iegādāties elektromobiļus un ārēji lādējamos hibrīdauto ar plānoto valsts atbalstu.

Vides investīciju fonds informē, ka informācija par konkursu un rezultātiem būs pieejama tīmekļa vietnē www.ekii.lv indikatīvi februāra beigās. Šajā vietnē arī varēs izvēlēties elektromobiļus un pieteikties to iegādei.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 896 “Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansēto projektu atklāta konkursa “Siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšana transporta sektorā – atbalsts bezemisiju un mazemisiju transportlīdzekļu iegādei” nolikums” stājās spēkā 28. decembrī.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas