E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25339
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
2
2

Valsts apmaksāti medicīniskie pakalpojumi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. janvārī, 2022
Aija

Labdien! Ministru kabineta noteikumu Nr. 555 2.9.3. punktā norādīts, ka konservatīvā miomektomija netiek apmaksāta. Taču tālāk norādīts: izņemot 4 gadījumus (asiņošana, sāpes, ietekme uz blakusorgāniem, neauglība). Iepriekš šajā portālā sniegta līdzīga atbilde, taču neuzskaitot sāpes un neauglības iemeslu kā izņēmumus neapmaksāšanai. Vai pareizi saprotu, ka konservatīvā miomektomija ir tas pats, kas laparaskopiskā miomektomija, un ieplānotu laparaskopisko miomektomiju sāpju dēļ apmaksā valsts?

A
atbild:
28. februārī, 2022

Nacionālais veselības dienests norāda, ka no valsts budžeta līdzekļiem tiek apmaksāta laparaskopiskā miomektomija. Savukārt konservatīvā miomektomija un laparaskopiskā miomektomija ir dažādas manipulācijas.

Šobrīd mūsu rīcībā nav informācijas par konservatīvās miomektomijas pieejamību par valsts apmaksātiem līdzekļiem. Aicinām precizēt manipulācijas kodu, lai Nacionālais veselības dienests var sniegt korektu atbildi par šī pakalpojuma pieejamību, norāda NVD.

Vienlaikus Nacionālais veselības dienests informē, ka, saņemot nosūtījumu, jākonsultējas ar ārstu, kurās ārstniecības iestādēs tiek veiktas konkrēti veselības aprūpes pakalpojumi, kā arī savlaicīgi jānoskaidro visa cita svarīgā informācija un jāpārliecinās, ka ārsta sniegtā informācija ir saprasta pareizi.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 78 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas