E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24758
Lasīšanai: 2 minūtes

Kā aprēķina slimības naudu, ja darbinieks saslimst pirmajās darba dienās

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. novembrī, 2021
Jana

Esmu darba attiecībās pirmo mēnesi, pirms tam 1,5 mēnešus biju bezdarbnieka statusā. Nostrādāju 6 dienas un saslimu (runa ir par A slimības lapu). Darbā grāmatvede apgalvo, ka man nav par ko aprēķināt slimības naudu, jo neesmu nostrādājusi pilnu mēnesi (taču 6 dienas esmu gan) un pirms tam esmu biju bezdarbnieka statusā.

A
atbild:
26. novembrī, 2021
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja darbinieks saslimst pirmajās darba dienās pēc darba attiecību nodibināšanas un darba līgumā vai darba koplīgumā nav noteikts citāds regulējums, tad slimības lapu A darba devējam ir jāapmaksā, ievērojot vispārējo regulējumu – tiek apmaksātas pirmās desmit kalendāra dienas, aprēķinot samaksu par dienām, kad būtu bijis jāstrādā (1. slimības diena – netiek apmaksāta, 2., 3. slimības diena – 75% apmērā, no 4. slimības dienas – 80% apmērā).

Slimības naudu jāaprēķina, ievērojot Darba likuma 75. panta otrajā daļā noteikto, proti, ja darbinieks pirms attaisnotās prombūtnes perioda sākuma ir strādājis mazāk par sešiem mēnešiem, vidējo izpeļņu aprēķina no darba samaksas par periodu, kurā darbinieks ir strādājis (darba samaksu dalot ar nostrādāto dienu vai stundu skaitu). Ja aprēķinātā mēneša vidējā izpeļņa par darbu normālā darba laika ietvaros ir mazāka nekā spēkā esošā minimālā mēneša darba alga, tad mēneša vidējā izpeļņa izmaksājama spēkā esošās minimālās mēneša darba algas apmērā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas