E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24563
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Par ceļa pievienojuma neatbilstību tā īpašniekam jānosūta paziņojums

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. oktobrī, 2021
Raimonds

Vēlējos pajautāt, vai Latvijas Valsts ceļiem, pašvaldībai un ceļu projektu izpildošajam uzņēmumam ceļa rekonstrukcijas gadījumā ir jāinformē piegulošās teritorijas īpašnieki, ja tas tiešā veidā skars viņus? It īpaši gadījumā, ja ir konstatētas iebrauktuves neatbilstības (neinformējot iebrauktuves īpašnieku), un, man šķiet, pēc MK noteikumu Nr. 505/IV/20. punkta likvidē iebrauktuvi. Nekāda informācija iepriekš netika sniegta ne par remontdarbu uzsākšanu, ne par iebrauktuvju neatbilstību, turklāt projekta laikā, telefona sarunā, tika atklāts, ka ceļam attiecīgajā pusē izmaiņu nebūs.

A
atbild:
06. decembrī, 2021
Linda Ņikona
LV portāls

Ja pievienojums (iebrauktuve) ir reģistrēts atbilstoši Ministru kabineta (MK) noteikumiem Nr. 505 “Noteikumi par pašvaldību, komersantu un māju ceļu pievienošanu valsts autoceļiem”, tad “Latvijas Valsts ceļi” nekādā gadījumā patvaļīgi nedrīkst likvidēt pievienojumu.

MK noteikumu Nr. 505 “Noteikumi par pašvaldību, komersantu un māju ceļu pievienošanu valsts autoceļiem” IV sadaļas “Esošo ceļu pievienojumu pārveidošanas un likvidēšanas kārtība” 19.—23. punkts nosaka ceļa pievienojuma pārbūves vai likvidēšanas kārtību.

Proti, ja Latvijas Valsts ceļi (LVC), veicot valsts autoceļu pārvaldīšanas funkcijas, konstatē, ka:

  • gada vidējā diennakts satiksmes intensitāte esošā ceļa pievienojumā ir sasniegusi minēto MK noteikumu punktā noteiktos rādītājus vai;
  • mainījies III un IV kategorijas ceļa pievienojuma faktiskais izmantošanas veids,

LVC nosūta vietējai pašvaldībai un ceļa pievienojuma īpašniekam paziņojumu par ceļa pievienojuma neatbilstību MK noteikumos noteiktajām prasībām. Attiecīgo paziņojumu nosūta īpašniekam arī gadījumā, ja pēc ceļa pievienojuma izbūves prognozētā gada vidējā diennakts satiksmes intensitāte ceļa pievienojumā sasniegs šo noteikumu 8. punktā minētos rādītājus vai mainījies III un IV kategorijas ceļa pievienojuma faktiskais izmantošanas veids.

Lai saņemtu detalizētu informāciju par konkrēto situāciju, aicinām sazināties ar LVC (kontaktinformāciju var meklēt šeit).

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas