E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24375
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Ja elektrība tiek pievadīta pa kanalizācijas šahtu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. oktobrī, 2021
Danute

Labdien! Daudzdzīvokļu mājas pagrabā, viena dzīvokļa īpašnieks, savā pagrabtelpa nodalījumā ir ievietojis saldētavu. Elektrība tiek pievadīta no īpašnieka īpašuma caur kanalizācijas šahtu. Vai tas ir likumīgi, vai ir nepieciešams kāds saskaņojums, lēmums vai ne?

A
atbild:
18. oktobrī, 2021

Saskaņā ar Ministru kabineta 2016. gada 19. aprīļa noteikumu Nr. 238 “Ugunsdrošības noteikumi” prasībām, elektroiekārtu un elektroierīci uztur darba kārtībā un ekspluatē atbilstoši ražotāja noteiktajām prasībām. Ugunsdrošās konstrukcijas neblīvo vietu aizdara ar blīvējošiem, dūmus necaurlaidīgiem materiāliem, kuriem ir atbilstoša normatīvajos aktos par būvniecību noteiktā ugunsizturības robeža. Iespējams, inženierkomunikācijas (kanalizācijas šahta) šķērso ugunsdrošo konstrukciju. Jebkurā gadījumā, lai pārliecinātos, vai ir ievērotas normatīvu aktu prasības ugunsdrošības jomā, nepieciešams apsekot jūsu jautājumā minēto daudzdzīvokļu māju.

Ņemot vērā iepriekšminēto, jums savā administratīvajā teritorijā esošajā VUGD teritoriālajā struktūrvienībā jāiesniedz iesniegums ar lūgumu veikt ugunsdrošības pārbaudi, norādot konkrētu objekta adresi un kontaktinformāciju. Iesniegumu var iesniegt arī elektroniskā veidā, ja tas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir parakstīts ar elektronisko parakstu. VUGD struktūrvienību kontaktinformācija atrodama VUGD tīmekļvietnē šeit.

Rakstveida iesniegumu, kas noformēts Iesnieguma likumā paredzētajā kārtībā, VUGD var iesniegt:

  • nosūtot pa pastu uz teritoriālās struktūrvienības adresi;
  • nosūtot uz teritoriālās struktūrvienības e-pastu, ja iesniegums normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir parakstīts ar elektronisko parakstu;
  • klātienē (darba dienās);
  • portālā www.latvija.lv.

Pēc iesnieguma izskatīšanas atbildīgā VUGD amatpersona organizēs ugunsdrošības pārbaudi jūsu norādītajā adresē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas