E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24262
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
2
1
2

Kā atbrīvoties no prusakiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. septembrī, 2021
Ingūna

Labdien! Lūdzu, iesakiet, kā labāk rīkoties. Mūsu kāpņutelpā mitinās “vācējs” , kurš visus “labumus” nes uz savām mājām, pāršķiro miskastes u. tml. Viņa dzīvoklis ir prusaku pārapdzīvots (tas ir redzēts, kad tiek atvērtas durvis), un tie lielā apjomā nāk uz citiem dzīvokļiem. Esam vairākkārt aizrādījuši, tas netiek ņemts vērā. Esam paši “indējuši” savu dzīvokli. Piedāvājām “izindēt” viņa dzīvokli, bet viņš nelaiž iekšā. Mūsu apsaimniekotājs ir “Rīgas namsaimnieks”, konkrētajam “vācējam” parādu par dzīvokli nav. Vai lietas labā vispār kaut ko var darīt?

A
atbild:
24. septembrī, 2021
Inese Helmane
LV portāls

Epidemioloģiskās drošības likuma 27. pants nosaka: teritorijas un objektu uzturēšana un sakopšana, nodrošinot kaitīgo posmkāju un grauzēju iznīcināšanu un nepieļaujot to ieviešanos, ir teritorijas vai objekta īpašnieka vai viņa pilnvarotas personas (ja tāda ir) pienākums.

Mājas īpašnieki var vērst apsaimniekotāja uzmanību uz prusakiem kaimiņu dzīvokļos, un, iespējams, dzīvokļu īpašnieks par saviem finanšu līdzekļiem piekritīs veikt dezinsekciju. Bet, ja grauzēji un kukaiņi parādās koplietošanas telpās un apsaimniekotājs neveic dezinsekciju, tad var vērsties ar rakstisku iesniegumu Veselības inspekcijā. To var iesniegt personīgi vai nosūtīt pa pastu (uz adresi Klijānu ielā 7, Rīgā, LV-1012) vai elektroniski, izmantojot e-pakalpojumu “Elektronisks iesniegums” Veselības inspekcijai. Informāciju var iegūt, zvanot pa tālruni 67819685 vai zvanot uz inspekcijas reģionālo kontroles nodaļu.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas