E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24202
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Nodoklis jāmaksā ienākuma guvējam

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. septembrī, 2021
Raivo

Labdien! Vēlos noskaidrot, vai ir jādeklarē ienākumi vai jāmaksā nodokļi no tiem, ja viena fiziskā persona (ģimenes loceklis) no Latvijas palīdz iegādāties nekustamo īpašumu Anglijā otrai personai, kura ir Anglijas rezidents. Īpašums nebūtu kopīpašums, un šis nebūtu aizdevums, visdrīzāk šo varētu raksturot kā dāvinājumu vai iemaksu bez investīciju saistībām. Nauda tiktu pārskaitīta uzreiz pārdevēja kontā, naudai neapmainot kontus starp abiem iesaistītajiem ģimenes locekļiem. Summa būtu virs 100 tūkstošiem. Kad šis īpašums tiktu pārdots, vai no tā būtu jāmaksā nodoklis Latvijas pilsonim, kurš to palīdzēja iegādāties? Paldies!

A
atbild:
20. septembrī, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

Latvijas likums “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” reglamentē ienākumu aplikšanu, nodokļa atbrīvojumus, deklarēšanas nosacījumus, nodokļa piemērošanu, tajā skaitā, gūstot ienākumus darījumos ar nekustamo īpašumu. Saskaņā ar Civillikuma 994. pantu par nekustamā īpašuma īpašnieku atzīstams tikai tas, kas par tādu ierakstīts zemesgrāmatā.

Anglijas rezidentam par nodokļu piemērošanu, īpašumtiesību normatīvo regulējumu un naudas legalitātes pierādīšanu jāinteresējas savā valstī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas