E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24179
Lasīšanai: 2 minūtes
1
2
1
2

Uzteikums un neizmantots atvaļinājums. Kā tas jākompensē darba devējam

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. septembrī, 2021
Liene

Labdien! Man ir uzkrātas vairāk nekā 50 atvaļinājuma dienas, bet esmu sapratusi, ka nevēlos vairs šo darbu darīt (strādāju šajā vietā vairāk nekā 5 gadus), gribu pati rakstīt atlūgumu, bet domāju, kā būs ar atvaļinājumu. Saprotu, ka darba devējam noteikti ir jāizmaksā kompensācija par kārtējā gadā neizmantoto atvaļinājumu, bet kā ir ar pārējām dienām? Kā rīkoties gudrāk, lai nepazaudētu šīs dienas un kāds man par tām samaksātu? Paldies!

A
atbild:
04. oktobrī, 2021
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba attiecības izbeidzot, darba devēja pienākums ir izmaksāt visu neizmantotā atvaļinājuma periodu kompensāciju pilnā apmērā. To nosaka Darba likuma 149. panta piektā daļa: “Ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma atlīdzināšana naudā nav pieļaujama, izņemot gadījumus, kad darba tiesiskās attiecības tiek izbeigtas un darbinieks ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu nav izmantojis. Darba devējam ir pienākums izmaksāt atlīdzību par visu periodu, par kuru darbinieks nav izmantojis ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu.

Jums var ieteikt, iesniedzot uzteikumu, pievienot lūgumu par neizmantotā atvaļinājuma kompensācijas izmaksu, atsaucoties uz iepriekšminēto Darba likuma pantu.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 57 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas