E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23972
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
5
5

Vai drīkst iesniegt deklarāciju, atrodoties BKA

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. augustā, 2021
Zita

Labdien! Vai sieviete, atrodoties BKA, 1. martā drīkstēs iesniegt gada ienākumu deklarāciju/čekus? Vai no pabalsta neko nevar “noraut”? Paldies jau iepriekš!

A
atbild:
16. augustā, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

Gada ienākumu deklarāciju brīvprātīgi iesniedz, ja ir bijuši izdevumi par ārstniecību, izglītību un vēl citiem likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” noteiktie attaisnotie izdevumi, par kuriem var atgūt nodokļa pārmaksu. Nav liegts iesniegt deklarāciju, atrodoties bērna kopšanas atvaļinājumā. Taču nodokli var atgūt tikai tad, ja gadā ir bijuši ienākumi, no kuriem nodoklis maksāts. Ja nodoklis nav maksāts, tad attaisnotos izdevumus pārceļ uz nākamo gadu.

Ja gadā nav bijis ienākumu, bet ir bijuši attaisnotie izdevumi, tad tos var deklarēt kāds no ģimenes locekļiem, kuri saņem ar nodokli apliekamus ienākumus.

Gada ienākumu deklarācija obligāti jāiesniedz, ja rodas pienākums piemaksāt iedzīvotāju ienākuma nodokli. Pienākums piemaksāt nodokli var rasties dažādās situācijās: saistībā ar gada diferencētā neapliekamā minimuma piemērošanu u. c.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas