E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2385
Lasīšanai: 2 minūtes

Tiesības pēc soda termiņa beigām var atjaunot jebkurā ES valstī

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. maijā, 2013
x

Man te situācija: Vācijā atņēma tiesības uz 7 mēneši, tur sodu esmu nomaksājis, viņi nosūtīja vadītāja apliecību uz Latviju iznīcināšanai. Latvijā CSDD pateica, ka būs jākārto eksāmeni pa jaunam, kaut gan vācietim tādā gadījumā viņa apliecību vienkārši atgriež pēc lieguma termiņa beigām bez pārkārtošanas! Diemžēl jums nav taisnība, ka visas formalitātes jāveic Vācijā.

A
atbild:
31. maijā, 2013
Ceļu satiksmes drošības direkcija
Agnese Korbe, Sabiedrisko attiecību daļas speciāliste

Situācija ir šāda: ja Vācijā vadīšanas tiesības tika atņemtas par tādu pārkāpumu, pēc kura Latvijā, lai atjaunotu vadīšanas tiesības, ir jākārto eksāmeni, tad personai, atjaunojot tiesības Latvijā, šie eksāmeni būs jākārto.

Protams, ja persona pēc tiesību atņemšanas termiņa beigām tiesības atjaunos jebkurā citā ES valstī, tad tās būs derīgas arī Latvijā, jo dažādās valstīs noteiktā atjaunošanas kārtība atšķiras.

Neraugoties uz to, ka vadītāja apliecība ir iznīcināta, Vācijas attiecīgās institūcijas zina, kur un kā var saņemt apstiprinājumu par personai Latvijā izsniegtu apliecību.

Kādos gadījumos tiek iznīcinātas aizturētās, pārsūtītās utt. vadītāja apliecības, nosaka Ceļu satiksmes likuma prasības un MK noteikumos Nr.103 „Transportlīdzekļu vadītāja tiesību iegūšanas un atjaunošanas kārtība” noteiktās prasības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas