E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23845
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Kā iesniegt sūdzību kriminālprocesā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. augustā, 2021
Olegs

Atbilstoši Kriminālprocesa likuma 337. panta pirmajai daļai sūdzību var iesniegt arī amatpersonai, kuras rīcība vai lēmums tiek pārsūdzēts. Atbilstoši likuma 337. panta trešajai daļai šā panta otrās daļas 3. punktā minētā sūdzības izskatītāja – amatā augstāka prokurora – lēmums pirmstiesas procesā nav pārsūdzams. Vai var iesniegt sūdzību amatā augstākam prokuroram par tā lēmumu?

A
atbild:
09. augustā, 2021
Olga Lauva
juriste

Atbilstoši Kriminālprocesa likuma 336. panta pirmajai daļai sūdzību par kriminālprocesu veicošās amatpersonas rīcību vai nolēmumu var iesniegt procesā iesaistītā persona, kā arī persona, kuras tiesības vai likumīgās intereses ir aizskartas ar konkrēto rīcību vai nolēmumu.

Atbilstoši Kriminālprocesa likuma 337. panta otrās daļas 3. punktam sūdzību nodod izlemšanai par prokurora rīcību vai lēmumiem – amatā augstākam prokuroram.

Šā panta otrās daļas 3. punktā minētā sūdzības izskatītāja – amatā augstāka prokurora – lēmums pirmstiesas procesā nav pārsūdzams. Ja persona ir pārsūdzējusi šā panta otrās daļas 3. punktā minēto personu rīcību vai lēmumu saistībā ar kriminālprocesa izbeigšanu un nepiekrīt sūdzības izskatītāja – amatā augstāka prokurora – pieņemtajam lēmumam, tā var pārsūdzēt šo lēmumu nākamajam amatā augstākam prokuroram, kura lēmums pirmstiesas kriminālprocesā nav pārsūdzams.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas