E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23764
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Reģistri
1
1

Zemes kadastrālajai uzmērīšanai ir noteikta kārtība

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. jūlijā, 2021
Aldis

Labdien! Gribējām iemērīt mantojamo zemi 2012. gada jūnijā. Mērnieks atteica, jo dokumentos bija atteikums. Bet neviens to nepamanīja. Mēs visus gadus saņemam rēķinu par zemes nodokli, to apmaksājam. Tur bija pa gadiem tie pagarinājumi, kuru laikā mēs varējām visu sakārtot. To būtu arī izdarījuši. Mums visi dokumenti ir saglabāti. Kā tas var būt? Varbūt tas tika ļaunprātīgi izdarīts. Mēs gribam lietu novest līdz galam. Kā rīkoties? Vai rakstīt policijā iesniegumu?

A
atbild:
02. augustā, 2021
Olga Lauva
juriste

No jūsu jautājuma apraksta nevar juridiski secināt jūsu problēmu saistībā ar zemes uzmērīšanu. Ņemot vērā jautājuma aprakstu, var secināt, ka noteiktajā kārtībā esat saņēmuši mantojumā zemi un secīgi maksājat nekustamā īpašuma nodokli. Būtu nepieciešams detalizētāks apraksts par to, kādus dokumentus jūs iesniedzāt mērniekam un uz kāda pamata sekoja mērnieka atteikums uzmērīt zemes vienību.

Atkarībā no atteikuma pamata ieteiktu jums vērsties vietējā pašvaldībā vai Valsts zemes dienesta teritoriālajā struktūrvienībā.

Zemes kadastrālās uzmērīšanas kārtību paredz 2011. gada 27. decembra Ministru kabineta noteikumi Nr. 1019 “Zemes kadastrālās uzmērīšanas noteikumi”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas