E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23645
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kāds sods paredzēts par transportlīdzekļa vadīšanu bez tiesībām

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. jūlijā, 2021
Renārs

Labdien! Kāds sods piemērojams, ja nav tiesību traktortehnikai, un aptur policija? Vai paredzēts naudas sods, liegums vai kaut kas tamlīdzīgs?

A
atbild:
08. jūlijā, 2021

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 51. panta 6. daļu par transportlīdzekļa vadīšanu, ja 1) nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību (transportlīdzekļu vadīšanas tiesības nav noteiktā kārtībā iegūtas vai ir atņemtas); 2) ir spēkā transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums, kas piemērots saskaņā ar Administratīvās atbildības likuma 18. pantu, pārkāpumu uzskaites punktu sistēmas ietvaros vai par transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšanu ārvalstīs, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no piecdesmit sešām līdz simt četrpadsmit naudas soda vienībām.

Savukārt likuma 5. daļa noteic, ka par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļu vadīšanas tiesību, nav iegūtas profesionālo vadītāju tiesības vai transportlīdzekļa vadītājs vada transportlīdzekli, kas neatbilst vadītāja apliecībā norādītajam ierobežojuma kodam, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no astoņām līdz piecdesmit sešām naudas soda vienībām.

Par Ceļu satiksmes likuma 51. panta 5. daļas pārkāpumu ir paredzēti 3 soda punkti .

(Skat. Ministru kabineta 2004. gada 21. jūnija noteikumus Nr. 551 “Pārkāpumu uzskaites punktu sistēmas piemērošanas noteikumi”.)

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 40 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas