E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23581
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Vai pienākas atvieglojumi, ja ģimene ar bērnu pērk dzīvokli

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. jūlijā, 2021
Jeļena.

Labdien! Manam dēlam pieder dzīvoklis Liepājā, bet tajā esmu deklarēta un dzīvoju es viena. Pats dēls jau ilgu laiku dzīvo un strādā Rīgā, īrējot dzīvokli. 2021. gada maijā viņam ir piedzimis bērns. Šobrīd mans dēls ir bērna kopšanas atvaļinājumā un saņem vecāku pabalstu (bērna māte strādā). Laulība viņiem nav reģistrēta. Tuvākajā laikā dēls plāno nopirkt dzīvokli, turklāt, ļoti iespējams, neizmantojot kredītu. Sakarā ar to jautājums ir šāds: vai viņam ir tiesības pretendēt uz kādiem atvieglojumiem (valsts nodevas vai kaut kas cits), iegādājoties nekustamo īpašumu?

A
atbild:
05. jūlijā, 2021
Inese Helmane
LV portāls

Ja tiek izmantots kredīts, tad ģimenēm ar bērniem ir iespējams iegūt akciju sabiedrības “Attīstības finanšu institūcijas “Altum”” garantiju bankas aizdevumam mājokļa iegādei vai būvniecībai. Vairāk par šo programmu var uzzināt šeit.

LV portāls jau rakstīja, ka programma ģimenēm sniedz arī citas priekšrocības un atvieglojumus: valsts nodeva par īpašuma tiesību maiņu ir 0,5%, kā arī nav jāmaksā valsts nodeva par hipotēkas/ķīlas reģistrēšanu zemesgrāmatā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas