E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23571
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Transportlīdzekļa noņemšana no uzskaites

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. jūnijā, 2021
Jānis

Auto reģistrācijas apliecībā ir atzīme: aizliegts atsavināt līdz mantojuma apstiprināšanai. Mantojums netiks kārtots, jau pagājuši 3 gadi. Pie notāriem nav būts un netiks iets. Nodot utilizācijā auto nevar, lietot auto vairs nav iespējams. Vai man ir iespēja nodot auto nr. uz gadu? Kas notiek, ja paiet 5 gadi, vai nr. tiks iznīcināts? Tas praktiski nebraucamu auto neietekmē. Cik saprotu, CN jāmaksā visu mūžu. Esmu auto valdītājs.

A
atbild:
08. jūlijā, 2021

Ja no transportlīdzekļa īpašnieka miršanas brīža nav veikta tā pagaidu reģistrācija uz iespējamo mantinieku, tad nekādas darbības ar transportlīdzekli veikt nav iespējams.

Līdz ar automobiļa īpašnieka nāvi ceļa nodokļa aprēķināšana tiek pārtraukta un transportlīdzekli (līdz pagaidu reģistrācijas brīdim) nav iespējams izmantot ceļu satiksmē.

Tādējādi, ja jūs vēlaties veikt transportlīdzekļa noņemšanu no uzskaites, nododot numura zīmes (reģistrācijas pārtraukšana uz laiku), tad jums kā potenciālajam mantiniekam ir jāveic automobiļa pagaidu reģistrācija. Jāvēršas CSDD ar pieteikumu par transportlīdzekļa noņemšanu no uzskaites reģistrācijas pārtraukšanai uz laiku, nododot numura zīmes. Plašāk par kārtību, kā veicama minētā procedūra, lasiet CSDD mājaslapā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas