E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23362
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Zemes nomas līguma pagarināšana

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. jūnijā, 2021
Andris

Vai pašvaldībai ir tiesības nepagarināt lauksaimniecības zemes nomas līgumu, bet rīkot nomas izsoli?

A
atbild:
29. jūnijā, 2021

Saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 77. panta pirmo daļu pašvaldība pārvalda, lieto savu īpašumu un rīkojas ar to likumā noteiktajā kārtībā.

Zemesgabala iznomāšanas vispārējos noteikumus un atsevišķus nomas līgumā ietveramos tipveida nosacījumus reglamentē Ministru kabineta 2018. gada 19. jūnija noteikumi Nr. 350 “Publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumi”, kā arī Ministru kabineta 2017. gada 12. decembra noteikumi Nr. 741 “Noteikumi par lauksaimniecības zemes nomu ar izpirkuma tiesībām”.  

Ja neapbūvētu zemesgabalu iznomā Ministru kabineta 2018. gada 19. jūnija noteikumu Nr. 350 “Publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumi” 29. punktā minētajos gadījumos, tad neapbūvēta zemesgabala nomnieku noskaidro rakstiskā vai mutiskā izsolē. Iznomātājs pieņem lēmumu par piemērojamo izsoles veidu, nodrošina izsoles atklātumu un dokumentē izsoles procedūru.

Tādējādi, ja jūsu jautājumā minētā zemesgabala turpmāko nomas tiesību piešķiršana (nodošana) ir nosakāma izsoles ceļā, tad, beidzoties nomas līgumam, jauno nomnieku noskaidro izsoles ceļā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 47 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas