E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22736
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Kāds balsu skaits nepieciešams, lai varētu pieslēgties citas mājas kanalizācijai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. martā, 2021
Edgars

Cik daudzdzīvokļu mājas (Rīga) iedzīvotāju parakstu vajag, lai es varētu pieslēgties pie viņu mājas kanalizācijas no sava blakus esošā zemesgabala? “Rīgas ūdens” piedāvāja tikai šādu pieslēgšanās iespēju.

A
atbild:
17. martā, 2021
Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācija
Ģirts Beikmanis, valdes priekšsēdētājs
SIA "Rīgas ūdens"
Artūrs Mucenieks, sabiedrisko attiecību speciālists

Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācija skaidro: lai pieslēgtos pie citas mājas kanalizācijas, vajag vismaz 50% + 1 balsi, bet jautājums nav tik viennozīmīgs. Ja šī pieslēgšanās rada kopīpašuma lietojuma vai sastāva ierobežojumu/izmaiņas, tad varētu būt situācijas, kad nepieciešama visu īpašnieku piekrišana. Protams, vēl ir jautājumi par pieslēguma izbūvi, turpmāko uzturēšanu utt. Pēc būtības pašvaldības funkcija ir organizēt iespēju pieslēgties pilsētas kanalizācijas tīkliem. “Rīgas ūdenim” kā pašvaldības uzņēmumam vajadzētu piedāvāt pieslēguma iespējas, izpētīt situāciju, izdot pieslēguma tehniskos noteikumus, kā arī prast paskaidrot, ar kādu lēmumu (balsu skaitu) “Rīgas ūdens” atļaus izbūvēt šādu pieslēgumu.

Savukārt “Rīgas ūdens” paskaidro, ka atbilstoši Rīgas domes 2017. gada 15. decembra saistošo noteikumu Nr. 17 “Rīgas pilsētas centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas ekspluatācijas, lietošanas un aizsardzības saistošie noteikumi" 32. punktam nekustamā īpašuma īpašniekam ir iespējams pievienoties cita pakalpojumu lietotāja kanalizācijas tīkliem, taču, pieprasot SIA “Rīgas ūdens” tehniskos noteikumus, papildus jāpievieno dokuments, kas apliecina, ka starp objekta īpašnieku vai valdītāju un pakalpojumu lietotāju ir panākta vienošanās par pieslēguma izbūves kārtību pakalpojumu lietotāja ūdensapgādes vai kanalizācijas tīkliem un par ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu saņemšanas kārtību, izmantojot šī pakalpojumu lietotāja ūdensapgādes vai kanalizācijas tīklus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas