E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22587
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Ja ir aizdomas, ka apsaimniekotājs rēķinā nav norādījis precīzu ūdens patēriņu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. martā, 2021
Aivars

Ir radušās aizdomas, ka mājas apsaimniekotājs rēķinos norāda lielāku mājas kopējo ūdens un arī siltumenerģijas patēriņu. Vai es kā dzīvokļa īpašnieks un privātpersona (dzīvokļu īpašnieku biedrība nav nodibināta) varu pārbaudīt mājas apsaimniekotāja rēķinu precizitāti? Vai tikai uz aizdomu pamata var lauzt līgumu ar mājas apsaimniekotāju, pirms nav nodibināta dzīvokļu īpašnieku biedrība, kas varētu turpmāk uzņemties mājas apsaimniekošanu un pārvaldību? Mazpilsētā nav citu namu apsaimniekošanas pakalpojumu sniedzēju. Paldies!

A
atbild:
04. martā, 2021
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Jolanta Kramerovska, zvērināta advokāte

Dzīvokļu īpašnieku kopībai ir tiesības vērsties pie komunālo pakalpojumu sniedzējiem, lai datu salīdzināšanai saņemtu informāciju par pakalpojumu apmaksu un apjomu, un salīdzināt ar mājas skaitītāju rādījumiem pakalpojumu sniedzējam paziņotos rādījumus. Saskaņā ar Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma  14. panta 2. daļas noteikumiem ēkas pārvaldnieka pienākums ir sniegt dzīvojamās mājas īpašniekam aktuālu, nepārprotamu un pilnīgu informāciju pēc dzīvojamās mājas īpašnieka pieprasījuma — par jautājumiem, kas attiecas uz pārvaldīšanas uzdevumu.

Saskaņā ar Dzīvokļu īpašuma likumā noteikto kārtību dzīvokļu īpašnieku kompetencē ir dot vai atsaukt pilnvarojumu pārvaldniekam, dzīvokļu īpašnieku kopībai pieņemot lēmumu par pilnvarojuma atsaukšanu, nav nepieciešams īpaši norādīt šāda lēmuma iemeslu, tomēr ir jānodrošina īpašuma apsaimniekošanas nepārtrauktība, tāpēc svarīgi arī atrast pārvaldnieku, kuram apsaimniekošanu uzticēsiet turpmāk.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas