E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22441
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Izziņu par gaidīšanas rindu bērnudārzā izsniegs dzīvesvietas pašvaldība

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. februārī, 2021
Olesja

Labdien! Esmu bezdarbnieces statusā. Strādāt un meklēt darbu tagad nevaru, jo mājās esmu kopā ar savu divgadīgo dēlu un mēs vēl gaidām rindu bērnudārzā. Kur es varu saņemt izziņu par to, ka bērns vēl gaida rindā uz bērnudārzu? Tā man ir nepieciešama iesniegšanai NVA. Paldies!

A
atbild:
12. februārī, 2021
Edīte Brikmane
LV portāls

Nodrošināt bērniem iespēju apmeklēt pirmsskolas izglītības iestādi – bērnudārzu – ir pašvaldības pienākums. Katra pašvaldība organizē uzņemšanas kārtību bērnudārzos, līdz ar to interesēties par šāda veida izziņas saņemšanu vajadzētu savas dzīvesvietas pašvaldības izglītības pārvaldē.

Jautājumā nav norādīts, kuras pašvaldības izziņa ir nepieciešama. Piemēram, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments vecākiem var izsniegt izziņu par bērna reģistrācijas faktu, kas apliecina, ka bērns ir reģistrēts elektroniskajā rindā uz pašvaldības bērnudārzu.

Katrā pašvaldībā var būt atšķirīga kārtība. Tomēr likuma “Par pašvaldībām” 69.pants paredz, ka pagasta vai pilsētas pārvalde nodrošina pašvaldības kompetencē esošo izziņu izsniegšanu un sniedz informāciju par jautājumiem, kuri ir pašvaldības kompetencē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas