E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21937
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Drošība
2
31
2
31

Kā rīkoties, ja kaimiņi trokšņo

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. decembrī, 2020
Elīna

Labdien! Man ir ļoti nepieciešama konsultācija par situāciju ar augšējo kaimiņu, kura ilgst jau vairāk nekā divus gadus. Virs manis dzīvo vīrietis, kuram ir trīs bērni (apmēram piecpadsmit gadus vecs pusaudzis un divi dvīņi aptuveni piecu gadu vecumā), mazie puikas pie viņa nav katru dienu, jo viņš nedzīvo kopā ne ar vienu šo bērnu māti, bet gan dzīvo kopā ar sievieti, kurai pašai ir divi savi bērni. Kad sabrauc visi pieci bērni, tad notiek lēkāšana un skriešana līdz 23.00 un pat līdz pusnaktij. Mums ir zīdainis, kura miegu šī trokšņošana traucē. Ar kaimiņu esam runājuši septiņas reizes, viņš problēmu neredz. Kā mums atrisināt situāciju, lai šī skraidīšana un lēkāšana beidzas saprātīgā laikā (līdz 21.00 būtu perfekti, bet nu vismaz līdz 22.00)? Paldies!

A
atbild:
11. janvārī, 2021
Marika Mure
juriste

Līdz ar Rīgas domes saistošo noteikumu atcelšanu (pieņemot, ka esat Rīgas iedzīvotāji), kas paredzēja atbildību par trokšņošanu pēc plkst. 23.00, nav noteikta arī kārtība, kas ierobežo trokšņošanu laikā. Ar 24.01.2014. Ministra kabineta noteikumos Nr. 16 “Trokšņa novērtēšanas un pārvaldības kārtība” noteikto regulējumu trokšņošana tiek mērīta decibelos, kurus pārsniedzot persona var tikt saukta pie atbildības. Taču, lai tā notiktu, jāveic trokšņa mērījumi, kas ne vienmēr ir iespējams.

Tas gan nenozīmē, ka mieru traucējošā persona noteikti var palikt nesodīta. Ja ar kaimiņu nekādā veidā neizdodas vienoties, jūs varat vērsties policijā ar izsaukumu par miera traucēšanu. Iespējams, pirmajā reizē kaimiņš tiks cauri sveikā ar brīdinājuma saņemšanu. Taču atkārtotu izsaukumu gadījumā nav izslēgta arī kaimiņa rīcības kvalificēšana par sīko huligānismu, kam saskaņā ar Administratīvo sodu likuma 11. pantu paredzēts naudas sods no četrpadsmit līdz simt naudas soda vienībām, t. i., no 70 līdz 500 eiro.

Labs saturs
31
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas