E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2178
Lasīšanai: 2 minūtes

Biedrības valdē jāievēl rīcībspējīgas personas

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. aprīlī, 2013
Agris

Sveicināti! Vēlētos Jūsu viedokli šādā jautājumā. Es dzīvoju dzīvoklī, kurš nepieder man, bet no īpašnieka man ir izsniegta pilnvara, kurā ir minēts, ka es varu pilnībā pārvaldīt un apsaimniekot šo dzīvokli, noslēgt līgumus ar apsaimniekotājiem un citiem pakalpojumu sniedzējiem, pārstāvēt īpašnieka intereses dzīvokļu īpašnieku sapulcēs, īpašnieka vārdā balsot un pieņemt lēmumus, deklarēt īpašumā citas personas vai uzņēmumus, veikt visas nepieciešamās darbības un nokārtot formalitātes ar valsts, pašvaldību un citām iestādēm, kā arī parakstīties īpašnieka vietā visur, kur tas nepieciešams. Dzīvokļa māju apsaimnieko biedrība un jautājums ir sekojošs: vai ar šādu pilnvaru mani var ievēlēt šīs mājas apsaimniekošanas biedrībā, ja es pats piekrītu, bet neesmu dzīvokļa īpašnieks - tikai pilnvarots ar augstāk minētajām tiesībām?

A
atbild:
09. aprīlī, 2013
Zaida Kalniņa
LV portāls

Biedrības valdes darbību, kompetenci, valdes locekļu ievēlēšanas un valdes pārstāvības tiesības nosaka Biedrību un nodibinājumu likuma 42.43.44. un 45. pants.

Likuma izpratnē valdes locekļiem jābūt rīcībspējīgām fiziskajām personām.

Tas nozīmē, ka valdes locekļi, revīzijas komisijas locekļi un pat biedrības valdes priekšsēdētājs var būt ne tikai biedrības biedri, bet arī citas – šajā gadījumā dzīvokļu īpašnieku sapulcē ievēlētas personas (piemēram, kāda dzīvokļa īpašnieka ģimenes locekļi, arī dzīvokļa īrnieks). Valdei un tās locekļiem būs tiesības pārstāvēt biedrību, pamatojoties uz biedrības statūtiem, bet viņiem nebūs balsstiesību lēmumu pieņemšanā, ja viņi nesaņems pilnvaru no dzīvokļa īpašnieka.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 296 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas