E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21677
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Par elektronisko dokumentu atvasinājumiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. novembrī, 2020
Līva

Labdien. Vēlētos uzzināt, vai līgumam, kas parakstīts papīra formātā, drīkst pievienot pielikumus, kas parakstīti ar e-parakstu. Paldies.

A
atbild:
19. novembrī, 2020

Dokumenti, ja tiem ir vienāds juridisks spēks, var būt noformēti kā papīra formātā, tā arī elektroniski.

Lai dokumentam, kas noformēts papīra formātā, būtu juridisks spēks, piemērojamas Dokumentu juridiskā spēka likuma normas, savukārt elektroniski izstrādātiem dokumentiem piemērojamas arī Elektronisko dokumentu likuma normas.

Saprotams, ka dažādos veidos izstrādātiem dokumentiem (papīrs un elektroniskā forma) ir juridisks spēks tikai to oriģināliem. Tādējādi, lai pievienotu elektroniski izstrādātu dokumentu dokumentam, kas ir noformēts papīra veidā, elektroniskajam dokumentam ir jāizstrādā tā atvasinājums.

Izstrādājot dokumenta atvasinājumu, piemērojami Ministru kabineta 2018. gada 4. septembra noteikumi Nr. 558 "Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas kārtība", t.i., izstrādājot elektroniskā dokumenta atvasinājumu, saskaņā ar šo noteikumu 47. pantu, tos dokumenta rekvizītus, kuri papīra formā nav redzami, atveido dokumenta kopijā uzreiz aiz apliecināmā dokumenta pēdējā rekvizīta virs apliecinājuma uzraksta.

Attiecīgi dokumenta atvasinājuma izstrādāšanas un noformēšanas procesā ir piemērojamas šo noteikumu 48. līdz 59. panta normas.

Tādējādi papīra dokumentam drīkst pievienot elektroniski sagatavotus pielikumus, ja tie ir izstrādāti un noformēti saskaņā ar Ministru kabineta 2018. gada 4. septembra noteikumu Nr. 558 "Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas kārtība" noteikumiem.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas