E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21441
Lasīšanai: 2 minūtes

Līguma izbeigšanas sekas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. oktobrī, 2020
Jeļena

Labdien! Vai sporta klubs var sodīt fizisko personu, ja tā vairāk neapmeklē sporta zāli un nemaksā par abonementu? Paldies!

A
atbild:
16. oktobrī, 2020

Sporta kluba apmeklēšanu pamatā reglamentē sporta kluba lietošanas noteikumi un pušu starpā noslēgtais līgums. Līgums var būt noslēgts par vienreizēju sporta kluba apmeklējumu vai arī abonementu uz noteiktu periodu (piemēram, uz mēnesi, pusgadu vai gadu). Atkarībā no noslēgtā līguma veida (termiņa) ir jāvērtē, kādas ir līguma pirmstermiņa izbeigšanas sekas, t. i., vai attiecīgais sporta klubs par abonementa līguma pirmstermiņa izbeigšanu ir tiesīgs piemērot līgumsodu (un kādā apmērā). Savukārt, ja līgums bija noslēgts uz individuālo treniņu (treniņiem) bez piesaistes kādam konkrētam laika periodam vai cita veida saistībām attiecībā uz apmeklējumu, tad sporta klubam nav pamata piemērot jebkādus līgumsodus. Jebkurā gadījumā atbilde uz jūsu jautājumu ir meklējama pušu starpā noslēgtajā līgumā.

Saskaņā ar Civillikuma 1587. pantu tiesīgi noslēgts līgums uzliek līdzējam pienākumu izpildīt apsolīto un ne darījuma sevišķais smagums, ne arī vēlāk radušās izpildīšanas grūtības nedod vienai pusei tiesību atkāpties no līguma, kaut arī atlīdzinot otrai zaudējumus.

Bez minētā paskaidrojam, ka līgums var būt klātienē parakstīts dokuments vai arī tiešsaistē noslēgts distances līgums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 45 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas