E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20537
Lasīšanai: 3 minūtes
6
6

Dzīvojamās zonās braukšanas ātrums nedrīkst pārsniegt 20 km/h

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. jūlijā, 2020
Dmitrijs

Ceļu satiksme dzīvojamā zonā. Pūces ielas posmā no Stirnu ielas līdz Gunāra Astras ielai, kā arī tuvākajās ielās (Stirnu, Upeņu, Purvciema u. c.) atrodas dzīvojamās zonas zīmes robežas. Ar kādu maksimālo ātrumu var braukt šajās zonās? 20km/h? Kam var rakstīt lūgumu/sūdzību par satiksmes uzlabošanu šajā zonā? Jo reti kurš tur brauc ar 20km/h. Papildus Pūces ielā vienā malā ir atļauta automašīnu novietošana, kas ļoti apgrūtina redzamību, izbraucot no pagalmiem Pūces ielā 19-19a un Upeņu ielā.

A
atbild:
28. jūlijā, 2020
Linda Ņikona
LV portāls

Saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumiem (CSN) dzīvojamā zona ir apbūvēta teritorija (dzīvojamais masīvs, atpūtas vieta) vai tās daļa, kurā iebraukšana apzīmēta ar 533. ceļa zīmi, bet izbraukšana – ar 534. ceļa zīmi.

CSN 101. punkts paredz, ka apdzīvotās vietās visu transportlīdzekļu braukšanas ātrums nedrīkst pārsniegt 50 km/h, bet dzīvojamās zonās, daudzdzīvokļu namu pagalmos, degvielas uzpildes staciju un stāvvietu teritorijās – 20 km/h.

Sīkāku informāciju par ceļu satiksmi dzīvojamās zonās un daudzdzīvokļu namu pagalmos var meklēt CSN 13. nodaļā.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma (CSL) 38. pantu satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu izvietošanu, uzstādīšanu un noņemšanu veic ceļa pārvaldītājs atbilstoši saskaņotajai projekta dokumentācijai vai saskaņojot ar Latvijas Valsts ceļiem. Saskaņojums par satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu izvietošanu, uzstādīšanu un noņemšanu attiecas uz atbilstību standartiem ceļu satiksmes drošības jomā. Ceļa pārvaldītājs ir atbildīgs par satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu savlaicīgu uzstādīšanu un to pastāvīgu atrašanos lietošanas kārtībā.

Kā norādīts Latvijas Valsts ceļu (LVC) mājaslapā, lai uzstādītu ceļa zīmes zemesgabalā, kas kopīpašumā pieder dzīvokļu īpašniekiem, kopsapulcē “par” ceļa zīmju uzstādīšanu jānobalso trīs ceturtdaļām dzīvokļu īpašnieku (vai pilnvaroto personu, bet ne īrnieku), par to sagatavojot attiecīgi parakstītu protokolu. Lai saņemtu saskaņojumu zīmes uzstādīšanai, LVC Satiksmes organizācijas uzraudzības daļā iesniedz:

  • iesniegumu;
  • dzīvokļu īpašnieku kopsapulces protokola kopiju;
  • satiksmes organizācijas shēmu;
  • zemesgrāmatas apliecības kopiju.

Ja daudzdzīvokļu mājas kopīpašnieki vienlaikus nav zemes, uz kuras atrodas daudzdzīvokļu māja, īpašnieki, tad, pamatojoties uz mājas kopīpašnieku lūgumu, LVC Satiksmes organizācijas uzraudzības daļā vēršas zemes īpašnieks vai viņa pilnvarota persona.

Dokumenti iesniedzami Torņa ielā 7/9, 102. vai 104. kab., Rīgā, LV-1050

Pieņemšanas laiki:

Otrdiena 15.00–17.00

Piektdiena 9.00–11.00

Tālrunis: 67036405

Par saskaņojumu nav jāmaksā.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas