E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21430
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
2
1
2

Kā noskaidrot deklarētās dzīvesvietas adresi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. oktobrī, 2020
Juta

Labdien! Vēršos pie jums ar lūgumu. Dzīvokļu īpašuma likums noteic, ka dzīvokļu īpašnieku kopība par savā kompetencē esošajiem jautājumiem lēmumus var pieņemt dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē vai (nesasaucot dzīvokļu īpašnieku kopsapulci) aptaujas veidā. Ja lēmums tiek pieņemts, nesasaucot dzīvokļu īpašnieku kopsapulci (aptaujas veidā), tad dzīvokļa īpašnieks, dzīvokļu īpašnieku kopības noteikta persona vai pārvaldnieks katram dzīvokļa īpašniekam nosūta rakstveida lēmuma par izlemjamo jautājumu projektu un dokumentus, kas saistīti ar lēmuma pieņemšanu, kā arī norāda termiņu, kādā dzīvokļa īpašnieks var rakstveidā balsot “par” vai “pret” attiecīgā lēmuma pieņemšanu. Ņemot vērā, ka es kā dzīvokļa īpašniece vēlos organizēt aptauju, lai nosūtītu visiem pārējiem daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašniekiem rakstveidā lēmumu par izlemjamo jautājumu, man nepieciešams noskaidrot pārējo dzīvokļu īpašnieku deklarētās dzīvesvietas adreses (dažiem dzīvokļiem ir vairāki īpašnieki). Kā es to varu izdarīt? Portālā latvija.lv var pārbaudīt, vai persona ir deklarēta konkrētajā adresē, ja adrese ir zināma. Bet, ja persona nav deklarēta konkrētajā adresē, iespēja noskaidrot dekarēto adresi īsti nepastāv.

A
atbild:
26. oktobrī, 2020
Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde
Madara Puķe, sabiedrisko attiecību vadītāja

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) informē: ja, izmantojot e-pakalpojumu “Pārbaude, vai persona ir deklarēta norādītajā adresē”, norādītās personas deklarētās dzīvesvietas adrese neatbilst e-pakalpojuma lietotājam zināmajai adresei, tad, lai nosūtītu personai vēstuli, PMLP var piedāvāt izmantot maksas pakalpojumu vēstules nosūtīšanai meklējamam adresātam.

Minētā PMLP maksas pakalpojuma ietvaros personas sagatavotu vēstuli PMLP nosūtīs meklējamam adresātam ierakstīta pasta sūtījuma veidā uz meklējamās personas deklarēto, reģistrēto vai ārvalstī norādīto dzīvesvietas adresi un rakstveidā informēs par vēstules nosūtīšanas datumu, kā arī par to, ja vēstule PMLP tiks saņemta atpakaļ kā nesaņemts sūtījums.

Par PMLP pakalpojumu jāveic Ministru kabineta 19.09.2017. noteikumu Nr. 562 “Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes maksas pakalpojumu cenrādis” pielikuma 3. punktā noteiktā samaksa. PMLP maksas pakalpojuma un VAS “Latvijas pasts” tarifu kopējais samaksas apmērs tiks noteikts pēc pakalpojuma pieteikuma saņemšanas PMLP.

Papildu informācija par PMLP maksas pakalpojumu pieejama šeit.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas