E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21032
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība

Vielas, kuras aizliegts ievest Latvijā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. septembrī, 2020
Guntars

Labvakar! Kā var zināt, vai kādu ķīmisko vielu ir atļauts ievest Latvijā? Ja viela nav iekļauta narkotisko vielu sarakstā, vai to ir atļauts ievest valstī? Piemēram, viela AP-238 jeb 1-(4-cinnamyl-2,6-dimethylpiperazin-1-yl)propan-1-one, monohydrochloride, cik saprotu, nav pieminēta narkotisko vielu sarakstā. Vai to drīkst ievest valstī?

A
atbild:
01. aprīlī, 2021

Vielas AP-238 ievešana Latvijā ir aizliegta, jo tā saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 847 iekļauta Latvijā kontrolējamo narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru I sarakstā (1. pielikums). Viela AP-238 ir psihotropā viela un tiek klasificēta kā piperazīna atvasinājums. Līdz ar to šī viela Latvijā pakļauta kontrolei ģenēriskās sistēmas ietvaros grupā “Piperazīni”.

Latvijā kontrolējamās narkotiskās vielas, psihotropās vielas, augus, zāles un prekursorus nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr. 847, un informācija par Latvijā kontrolējamo narkotisko, psihotropo vielu, kā arī prekursoru I sarakstā iekļautajām vielām pieejama šo noteikumu 1. pielikumā.

Zāļu valsts aģentūra atgādina, ka saskaņā ar likumu Latvijā aizliegts audzēt, ražot, izgatavot, importēt, eksportēt, izplatīt, reklamēt, transportētglabāt, nodot par atlīdzību vai bez tās, iegādāties un lietot, kā arī sūtīt cauri Latvijas teritorijai augus, vielas un zāles, kas iekļautas iepriekšminētajā sarakstā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 52 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas