E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21009
Lasīšanai: 2 minūtes

Bērna aizbildnis var piedzīt uzturlīdzekļus no vecākiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. septembrī, 2020
Iveta

Manā aizbildniecībā ir divi bērni, kuru vecāki dzīvo dažādās valstīs, tēvs – Anglijā, māte – Nīderlandē. Vai tiesai jāraksta viens prasības pieteikums par uzturlīdzekļiem? Vai var pieprasīt reālo izdevumu samaksu, nevis valstī noteiktos minimālos, ar kuriem bērnus nevar uzturēt? Vai varu rakstīt pati, vai der tikai jurista rakstīts pieteikums? Paldies!

A
atbild:
03. septembrī, 2020

Ja vēlaties piedzīt no bērnu vecākiem lielāku summu nekā valstī noteiktie minimālie uzturlīdzekļi, tad varat vērsties tiesā ar prasības pieteikumu pret abiem vecākiem kopā.

Iesniedzot prasības pieteikumu par uzturlīdzekļu piedziņu, kas ir lielāki nekā valstī noteiktais minimālais apmērs, jums ir jāiesniedz pierādījumi, kāpēc nepieciešama lielāka summa.

Pierādījumi var būt maksājumu čeki, maksājumu uzdevumi, izdrukas no konta u. tml. Tiesai ir jāsniedz paskaidrojums, kādi ir reālie izdevumi bērnu uzturēšanai un kāpēc tie ir lielāki nekā minimālais uzturlīdzekļu apmērs.

Prasības pieteikumu tiesai jūs var sastādīt gan pati, gan arī ar jurista palīdzību. Likums neaizliedz sastādīt dokumentāciju patstāvīgi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 41 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas