E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20681
Lasīšanai: 2 minūtes

Kā pārreģistrēt īpašumtiesības

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. jūlijā, 2020
Līna

Labdien! Kā zemesgrāmatā ierakstītu īpašumu (zemi, dzīvojamo māju un garāžu), kas ir vienas fiziskās personas īpašumā, var pārreģistrēt par kopīpašumu starp divām fiziskajām personām? Nekustamajam īpašumam ir arī bankas izsniegts kredīts tā būvniecībai, kuru maksā īpašnieks. Vai var lūgt bankai kredīta maksājumu sadalīt starp abiem kopīpašuma īpašniekiem proporcionāli noteiktajām domājamām daļām? Paldies!

A
atbild:
27. jūlijā, 2020

Lai veiktu īpašumtiesību maiņu (arī uz tā domājamām daļām), jums jāvēršas pie jebkura Latvijas Republikas zvērināta notāra, lai sagatavotu attiecīgo īpašumtiesību maiņas dokumentāciju, arī nostiprinājuma lūgumu. Pēc tam minētie dokumenti ir iesniedzami zemesgrāmatas nodaļā.

Ņemot vērā, ka īpašums ir ieķīlāts par labu kredītiestādei, jums būs nepieciešama kredītiestādes piekrišana īpašumtiesību maiņai.

Lai grozītu kreditēšanas līgumu, jums jāvēršas attiecīgajā kredītiestādē ar iesniegumu. Taču, ņemot vērā kopīpašuma tiesību institūta problemātiku Latvijā un kredītiestādes intereses kredīta atgūšanā, aicinām jūs vispirms konsultēties ar juristiem, kuri iepazītos ar visiem lietas materiāliem un izvērtētu, vai jūsu ieceri var īstenot.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas