E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20511
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
12
12

Pedagoga palīga amata pienākumus nosaka izglītības iestāde

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. jūlijā, 2020
Jelena

Kādi ir pedagoga palīga pienākumi, kas to nosaka?

A
atbild:
16. jūlijā, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Pedagoga palīga (prof. kods 2359 05) darba pienākumu aprakstu sagatavo attiecīgā izglītības iestāde, par pamatu ņemot Profesiju klasifikatorā ietvertās kvalifikācijas pamatprasības (nepieciešamo izglītību) un profesionālās darbības pamatuzdevumus, kā arī citus normatīvos aktus, kas reglamentē konkrētas jomas profesijas.

Profesiju klasifikatorā nav iekļauti konkrēti amatu pienākumi, amatu apraksti, uzdevumi un funkcijas, bet gan norādīti tikai profesiju grupas profesionālās darbības pamatuzdevumi. Ja jums nav saprotami darba pienākumi, jālūdz tos izskaidrot pirmsskolas izglītības iestādes vadītājam.

Atbilstoši Profesiju klasifikatora vispārējai informācijai šīs grupas nodarbinātie: organizē izglītojamo klases (grupas) kopīgo darbību un veic individuālo darbu ar izglītojamiem atbilstoši dienas režīmam iestādē.

Amata pretendentam ir nepieciešamas teicamas latviešu valodas zināšanas, vidējā vai profesionālā izglītība, precizitāte un atbildības sajūta.

Jums var ieteikt iepazīties ar attiecīgo informāciju darba sludinājumos, kā arī klātienē lūgt darba devēju iepazīstināt ar amata aprakstu un tajā iekļautajiem darba pienākumiem.

Labs saturs
12
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas