E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20358
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses
2
2

Ārpakalpojumu grāmatvedim ir pienākums apdrošināt savu civiltiesisko atbildību

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. jūnijā, 2020
Anete

Labdien! Vēlos reģistrēties kā pašnodarbināta persona, kas sniegtu grāmatvedības pakalpojumus citiem uzņēmumiem. Vai saskaņā ar likumu “Par grāmatvedību” es esmu ārpakalpojumu sniedzējs un man ir nepieciešama civiltiesiskā apdrošināšana?

A
atbild:
30. jūnijā, 2020
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likuma “Par grāmatvedību” 3.1 pantā noteikts, ka ārpakalpojumu grāmatvedim ir pienākums apdrošināt savu civiltiesisko atbildību par profesionālās darbības vai bezdarbības rezultātā nodarītajiem zaudējumiem. Ārpakalpojumu grāmatveža profesionālās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas minimālais atbildības limits nedrīkst būt mazāks par 3000 eiro.

Tātad personai, kas, pamatojoties uz noslēgtu rakstveida līgumu, apņemas sniegt vai sniedz grāmatvedības ārpakalpojumus klientam, ir pienākums apdrošināt savu civiltiesisko atbildību par profesionālās darbības vai bezdarbības rezultātā nodarītajiem zaudējumiem.

Ārpakalpojumu grāmatvedis ir persona, kura, pamatojoties uz rakstveida līgumu ar uzņēmumu (izņemot darba līgumu), apņemas sniegt vai sniedz klientam grāmatvedības pakalpojumus.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas