E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20048
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
4
4

Kam jāmaksā komunālo pakalpojumu parādi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. maijā, 2020
Jekaterina

Labdien! Man ir jautājums par nekustamā īpašuma pārdošanu. Cilvēks grib pārdot dzīvokli, bet ir parāds par komunālajiem pakalpojumiem. Pircējs un pārdevējs noslēdza NĪ pirkšanas un pārdošanas līgumu, bet līgumā nekas nav teikts par parādu un to, kurš apņemas to atmaksāt. Kuram šajā gadījumā jāmaksā parāds? Vai parādnieks ir pircējs vai pārdevējs? Paldies!

A
atbild:
08. maijā, 2020
Inese Helmane
LV portāls

Dzīvokļa īpašuma likuma 10. pants noteic, ka viens no dzīvokļa īpašnieka pienākumiem ir norēķināties par saņemtajiem pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu (piemēram, apkure, aukstais ūdens, kanalizācija, sadzīves atkritumu izvešana).

Tātad parādsaistības ir attiecināmas uz īpašnieku, nevis īpašumu un iepriekšējā dzīvokļa īpašnieka parādi nav saistoši jaunajiem saimniekiem.

Komunālo maksājumu parādus var piedzīt mājas pārvaldnieks/apsaimniekotājs, kurš ir kreditors. Viņam ir jāvēršas tiesā un tiesas ceļā jāpiedzen šie parādi, ja nevar panākt vienošanos ar parādnieku.

Parasti, slēdzot nekustamā īpašuma pirkšanas un pārdošanas līgumu, līgumā tiek noteikts, kas norēķinās par komunālo maksājumu parādiem, ja tādi ir izveidojušies.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas