E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19971
Lasīšanai: 2 minūtes

Piemaksas nosaka atbilstoši likumā paredzētajam

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. maijā, 2020
Una

Vai man pienākas piemaksa pie darba algas, ja strādāju sociālajā aprūpes centrā ar demences pacientiem?

A
atbild:
13. maijā, 2020

Sociālās aprūpes centru darbinieki var saņemt piemaksu par darbu, kas saistīts ar īpašu risku, par virsstundu darbu, par personisko darba ieguldījumu un darba kvalitāti un citos gadījumos. To nosaka Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likums.

Par īpašu risku šā likuma izpratnē uzskatāms amats (darbs), kas saskaņā ar darba vides risku novērtējumu ir saistīts ar tik lielā mērā paaugstinātu psiholoģisko vai fizisko slodzi vai risku darbinieka drošībai un veselībai, ka to nevar novērst vai samazināt līdz pieļaujamam līmenim ar darba aizsardzības pasākumiem.

Ministru kabineta (MK) noteikumu Nr. 66 9. pielikumā ir norādītas iestādes un amatu grupas, kurās amata (dienesta, darba) pienākumu izpilde ir saistīta ar īpašu risku. Tajā skaitā sarakstā ir ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijas pieaugušām personām ar garīga rakstura traucējumiem un institūcijas invalīdiem ar redzes traucējumiem, kurās ir paaugstināts risks darbinieku (sociālā darba speciālistu, ārstniecības personu, sociālo pedagogu un aprūpētāju) drošībai vai veselībai.

Sociālās aprūpes centru darbiniekiem atlīdzību nosaka atbilstoši tiesību aktos paredzētajam. Darba samaksas principiem ir jābūt zināmiem visiem darbiniekiem. Tāpēc atlīdzības un piemaksu  jautājumi jānoskaidro pie iestādes vadītāja.

MK noteikumi Nr. 225 nosaka kārtību, kādā tiek publiskota informācija par amatpersonu (darbinieku) atlīdzības noteikšanas kritērijiem un darba samaksas apmēru sadalījumā pa amatu grupām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas