E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19720
Lasīšanai: 2 minūtes

Līgumus drošāk lūgt sastādīt notāram

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. aprīlī, 2020
Iveta

Vai iespējams pie notāra apstiprināt iepriekš sastādītu trīspusēju līgumu? Doma ir uzdāvināt māsas bērnam dzīvokli. Tātad līgumā dzīvokli pilsonis A nopērk no pilsoņa B un pēc dāvinājuma tas nonāk pilsoņa C īpašumā. Vai arī pilsonis C nopērk dzīvokli no A, bet par pirkumu kā dāvanu samaksā B. Paldies!

A
atbild:
06. maijā, 2020
Signe Krūzkopa
LV portāls

Latvijas Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētājs Jānis Skrastiņš norāda: “Situācijas, kādās mēdz nonākt nekustamā īpašuma pircēji, kuri, cenšoties ietaupīt, paļaujas paši uz saviem spēkiem darījuma izvērtēšanā, var būt pat ļoti nepatīkamas. Par jebkādiem liegumiem, apgrūtinājumiem un citiem apstākļiem notārs, apliecinot nostiprinājuma lūgumu īpašuma tiesību reģistrēšanai zemesgrāmatā, protams, informēs, taču darījumam jau būs veltīts pietiekami daudz laika, lai piedzīvotā vilšanās kļūtu par darvas karoti medus podā.”

Līdz ar to pie notāra ir iespējams apstiprināt iepriekš sastādītu līgumu, taču drošāk vērsties pie notāra pēc konsultācijas par to, kāds īguma veids būs visatbilstošākais, kā arī lūgt notāram līgumu sastādīt, kas ļaus izvairīties no nepilnībām līgumā, kā arī iespējamajām problēmām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 45 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas