E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19642
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Vai ārvalstu pilsoņi var reģistrēt laulību Latvijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. martā, 2020
Solveiga

Sveiki! Vēlos noskaidrot, kādi dokumenti ir nepieciešami, lai Latvijā reģistrētu laulību starp Vācijas pilsoni un Ekvadoras pilsoni. Abas personas ir maģistrantūras studenti, un abiem ir tiesības uzturēties Latvijā. Paldies!

A
atbild:
09. aprīlī, 2020
Signe Krūzkopa
LV portāls

Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomikas zonas valsts vai Šveices Konfederācijas pilsonis vai citas valsts pilsonis, bezvalstnieks, bēglis vai persona, kurai piešķirts alternatīvais statuss un kura laulības noslēgšanas brīdī ir tiesīga uzturēties Latvijas Republikā, var noslēgt laulību ar Latvijas pilsoni, Latvijas nepilsoni, Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomikas zonas valsts vai Šveices Konfederācijas pilsoni vai citas valsts pilsoni, bezvalstnieku, bēgli vai personu, kurai piešķirts alternatīvais statuss un kura laulības noslēgšanas brīdī ir tiesīga uzturēties Latvijas Republikā.

Iesniedzot iesniegumu, personas uzrāda derīgus personu apliecinošos dokumentus. Ārzemnieks (šajā gadījumā abi) papildus iesniedz arī attiecīgās ārvalsts kompetentās institūcijas izsniegtu dokumentu par ģimenes stāvokli. Dokumentam, kurš izdots ārvalstīs, jāpievieno apliecināts tulkojums valsts valodā, kā to noteic Valsts valodas likuma 10. pants. Tāpat ārvalstīs izdotos dokumentus nepieciešams legalizēt vai apliecināt ar apostilli

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 66 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas