E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19163
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Pirmpirkuma tiesības

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. janvārī, 2020
Mārīte

Likuma “Par zemes privatizāciju lauku apvidos” 30.2 pantā norādītas personas, kuras var īstenot pirmpirkuma tiesības, lai iegādātos lauksaimniecībā izmantojamo zemi. Vai šīs pirmpirkuma tiesības attiecas arī uz pašvaldības zemes pārdošanu, ja nomas līgums ir ilgāks par 1 gadu un tas ir noslēgts atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr. 350 “Publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumi”?

A
atbild:
03. aprīlī, 2020

Kā Jūs to norādāt jautājumā, likuma “Par zemes privatizāciju lauku apvidos” 30.2. pants nosaka: ja zemes īpašnieks pārdod viņam piederošo lauksaimniecības zemi, pirmpirkuma tiesības uz to ir zemes nomniekam un Latvijas zemes fonda pārvaldītājam, ievērojot šā panta otrās, trešās un ceturtās daļas nosacījumus.

Pirmpirkuma tiesības var izmantot šā likuma 28.1 panta pirmajā daļā minētā persona, kura nomā pārdodamo lauksaimniecības zemi un zemes nomas līgumu reģistrējusi pašvaldībā vismaz gadu pirms darījuma noslēgšanas dienas vai kura nomā pārdodamo lauksaimniecības zemi un kurai pirmpirkuma tiesības uz zemi pielīgtas un reģistrētas zemesgrāmatā.

Tādējādi, ja Jūs atbilstat minētā likuma 28.1 pantā noteiktajiem kritērijiem, tad lauksaimniecības zemes pirmpirkuma tiesības ir tiesīgs īstenot zemes nomnieks un Latvijas zemes fonda pārvaldītājs un ir ievēroti 30.2 panta 2., 3. un 4. daļas nosacījumi. 

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 54 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas