E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18996
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Veselība

Vai sporta pasākumos ir atļauts dalīt enerģijas dzērienus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. janvārī, 2020
Mārtiņš

Labdien! Esmu novērojis, ka daudzos sporta pasākumos tiek dalīts enerģijas dzēriens, piemēram, “Red Bull”. Enerģijas dzērienu aprites likuma 4. panta (6) daļā norādīts, ka enerģijas dzērienu reklāma aizliegta izglītības iestādēs un uz šo iestāžu ēkām un būvēm. Ja sporta pasākums notiek izglītības iestādei (kādas pilsētas vidusskolas) piegulošajā teritorijā, bet brīvdienā, vai var dalīt bezmaksas enerģijas dzērienus pieaugušām personām? Vēl (5) daļā norādīts, ka enerģijas dzērienu reklāmā aizliegts radīt iespaidu, ka enerģijas dzērieni tiek lietoti: 1) piedaloties sporta sacensībās, veicot individuālas vai organizētas aktivitātes fiziskās veselības saglabāšanai vai uzlabošanai, vai slāpju remdēšanai tajās. Ja sporta pasākumā (velosacensības, MTB sacensības, dažādi skriešanas seriāli utt.) dala enerģijas dzērienus, vai netiek pārkāpta šī norma?

A
atbild:
20. janvārī, 2020

Atbilstoši Enerģijas dzērienu aprites likuma 4. panta sestajā daļā noteiktajam enerģijas dzērienu reklāma nav atļauta izglītības iestādēs un uz šo iestāžu ēkām un būvēm, neparedzot izņēmumu attiecībā uz brīvdienām vai citām situācijām. Tādējādi, organizējot pasākumus izglītības iestādēs un to teritorijā, arī stadionā, ir aizliegtas enerģijas dzērienu reklāmas aktivitātes, tostarp degustācijas vai enerģijas dzērienu dāvināšana.

Attiecībā uz otro jautājumu skaidrojam, ka bērniem nav atļauts piedāvāt enerģijas dzērienu degustācijai vai dāvināt enerģijas dzērienus bez maksas. Tāpat atbilstoši Enerģijas dzērienu aprites likuma 4. panta piektajai daļai enerģijas dzērienu reklāmā ir aizliegts radīt iespaidu, ka enerģijas dzērieni ir piemēroti lietošanai sporta sacensībās, fizisku aktivitāšu laikā vai slāpju remdēšanai. Norādām, ka enerģijas dzērienu piedāvāšana bez maksas vai degustācijai sporta pasākumu laikā rada vai varētu radīt iespaidu, ka šie dzērieni ir piemēroti lietošanai sporta sacensībās, fizisku aktivitāšu laikā vai slāpju remdēšanai. Līdz ar to sporta pasākumu laikā ir aizliegts bez maksas piedāvāt enerģijas dzērienus

Vienlaikus aicinām papildu jautājumos, kā arī konstatējot iespējamos pārkāpumus saistībā ar enerģijas dzērienu reklāmu, vērsties Patērētāju tiesību aizsardzības centrā, kas izvērtē reklāmas un komercprakses atbilstību normatīvajos aktos noteiktajām prasībām un nepieciešamības gadījumā var noteikt sodu par pārkāpumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas